The Big Short (2015) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Terwijl de financiële wereld aan het begin van het nieuwe millennium feestviert, voorspelt buiten Wall Street een...
The Big Short

The Big Short

Drama
Taal: Engels Jaar: 2015 Duur: 2 u 5 min

Terwijl de financiële wereld aan het begin van het nieuwe millennium feestviert, voorspelt buiten Wall Street een handjevol slimme beleggers wat de grote banken, de media en overheid niet zien aankomen: de wereldeconomie staat op instorten. De handel in Amerikaanse hypotheken is namelijk zo kwetsbaar als een grote zeepbel die onherroepelijk uit elkaar zal spatten. De vraag is alleen wanneer. De excentrieke buitenstaanders bedenken ieder voor zich dat ze tegen de ogenschijnlijk stabiele huizenmarkt moeten bieden om te kunnen profiteren van de naderende kredietcrisis. Hun riskante investeringen brengen hen rechtstreeks naar de duistere kant van het moderne bankwezen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Big Short aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Geert
Zeer sterke film met grote sterren als Carell, Pitt, Bale en Gosling. De film gaat over de crash van de amerikaanse hypotheekmarkt welke de hele wereldeconomie op de knie kreeg. Maar deze mannen zagen het aankomen en hebben zich gewapend en hebben er mega aan verdiend, de wereld op zijn kop dus. Knap in elkaar gestoken en gebaseerd op waargebeurde feiten, ongeloofelijk te zien hoe de banken bewust de mensen bedrogen hebben. Het verhaal is allicht wat mooier gemaakt maar blijft geloofwaardig.
loading