Publieke Werken (2016) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. 1888. Vioolbouwer Vedder moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal...
Publieke Werken

Publieke Werken

Drama Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2016 Duur: 1 u 47 min

1888. Vioolbouwer Vedder moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn neef Anijs, apotheker te Hoogeveen heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf, maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen - of hoogmoed? - beramen de twee een plan om het onderste uit de kan te halen. Met tragische gevolgen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Publieke Werken aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Willem
Nog maar zelden zo'n goede Nederlandse film gezien. Er wordt on-nederlands goed geacteerd. Het verhaal is boeiend en nodigt uit om het boek eens te gaan lezen.

Reviews

Pieter
Mooi gemaakte film die goede indruk geeft van hoe het er in die tijd aan toe ging. Ook fascinerend hoe de twee verhaallijnen in beeld gebracht zijn. Ik ben geen groot liefhebber van Nederlandse films maar vond deze toch erg goed.
loading