Il Capitale Umano (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Il Capitale Umano is een stijlvol Italiaans drama naar de roman Human Capital van Stephen Amidon. Regisseur...
Il Capitale Umano

Il Capitale Umano

Drama
Taal: Italiaans Jaar: 2013 Duur: 1 u 46 min

Il Capitale Umano is een stijlvol Italiaans drama naar de roman Human Capital van Stephen Amidon. Regisseur Paolo Virzi? verplaatste het verhaal van Amerika naar hedendaags Italie? en splitste de plot op in drie hoofdstukken die zowel narratief als visueel van toon verschillen. De film begint op een donkere, besneeuwde nacht in Noord-Italie?, waar een fietser van de weg wordt gereden en gewond in een gracht belandt. Vervolgens zien we de gevolgen van deze gebeurtenis voor twee zeer verschillende gezinnen: dat van Dino en zijn tienerdochter en dat van de steenrijke Giovanni en zijn vrouw Carla. 

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Il Capitale Umano aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Alexander
'Il Capitale Umano' is een Italiaans-Franse co-productie geregisseerd door Paolo Virzě. Deze film werd met prijzen overladen. Het verhaal over onder andere hebzucht is leuk. Het is gebaseerd op een boek van de Amerikaanse schrijver Stephen Amidon. Op uitstekende wijze wordt onder meer de ondergang van een rijke familie geschetst. Er wordt voortreffelijk geacteerd (onder meer door Valeria Bruni Tedeschi en Fabrizio Gifuni). Leuk om te zien !
loading