Goltzius and the Pelican Company (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In de winter van 1590 benadert de Nederlandse drukker en graveur Hendrick Goltzius de Markgraaf...
Goltzius and the Pelican Company

Goltzius and the Pelican Company

Drama
Taal: Engels Jaar: 2014 Duur: 2 u 3 min

In de winter van 1590 benadert de Nederlandse drukker en graveur Hendrick Goltzius de Markgraaf van de Elzas in Colmar voor financiële steun waarmee hij een drukpers wil installeren om geïllustreerde boeken te kunnen uitgeven. Hij stelt voor dat hij de eerste twee boeken zal opdragen aan de Markgraaf en zijn hof. Het eerste boek bevat zes geïllustreerde verhalen van erotische aard uit het Oude Testament en het tweede een geïllustreerde Metamorfose van Ovidius. Om de Markgraaf nog meer in verleiding te brengen, stelt Goltzius voor om de gedramatiseerde verhalen aan het hof op te voeren door zijn gemêleerde theatergezelschap. De vrijdenkende Markgraaf laat zich overhalen. De zes stukken: Adam & Eva, Lot & zijn dochters, David & Bathshba, Samson & Delila, Potiphars vrouw en (van het nieuwe testament) Salomé & Johannes de Doper symboliseren zes seksuele taboes: ontucht, pedofilie, incest, overspel, prostitutie en necrofilie. De markgraaf, zijn familie en het hof worden verleid door de theaterstukken en raken seksueel betrokken. Consternatie alom.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Goltzius and the Pelican Company aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Alexander
'Goltzius And The Pelican Company' uit 2012 is een kunstzinnige creatie van de eigenzinnige Engelse regisseur Peter Greenaway. In deze Engels-Nederlands-Frans-Kroatische coproductie laat de excentrieke filmmaker zich weer volop gaan. Je wordt als kijker ondergedompeld in een wereld van poëzie, muziek, literatuur, geschiedenis, misdaad, anachronismen, sex, religie... Het geheel wordt opgesmukt met o.a. visuele en auditieve effecten, opvallende kostuums, merkwaardige conversaties en theatrale ensceneringen. Alles draait rond Hendrik Goltzius, een Nederlandse graveerder en drukker van erotische prenten uit de 16de eeuw. Deze rol wordt op schitterende wijze ingevuld door Ramsey Nasr. Dit is uiteraard geen film voor het grote publiek.
loading