Dirty Dancing 2 kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Het 18-jarige Amerikaanse meisje Katey Miller is met haar ouders mee naar Havana verhuisd, op de vooravond van de Cubaanse...
Dirty Dancing 2

Dirty Dancing 2

Romantiek Muziek Komedie

Het 18-jarige Amerikaanse meisje Katey Miller is met haar ouders mee naar Havana verhuisd, op de vooravond van de Cubaanse revolutie aan het eind van de jaren vijftig. In plaats van bevriend te raken met de Amerikaanse jongeren, voelt ze zich direct aangetrokken door de charmante en trotse ober Xavier, die heel goed kan dansen. Katey, zelf geschoold als ballerina, wil graag de sensuele Zuid-Amerikaanse stijlen leren en haalt Xavier over om mee te doen aan een nationale danswedstrijd. In het geheim oefenen ze in een nachtclub in Havana, waar alleen de plaatselijke mensen komen en waar het er nogal heet aan toe gaat. Hun liefde bloeit op, maar op de avond van de wedstrijd breekt buiten de revolutie uit.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Dirty Dancing 2 aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
[?SUBTITLES?] [SUBTITLES][?/SUBTITLES?] [?SOUND?][SOUND][?/SOUND?] [?SCREEN?][SCREEN][?/SCREEN?]
Filmfocus
'Dirty Dancing 2' begint met de woorden 'based on true events´. Inderdaad bestaat er een plaats die Havana heet en was het jaar 1958 inderdaad een roerig jaar in Cuba, wat de achtergrond van het verhaal is.

Katey Miller, gespeeld door Romola Garai, is een serieus meisje dat wordt weggerukt uit haar vertrouwde omgeving in St Louis, wanneer haar vader een baan krijgt in Cuba. In plaats van zich te mengen in de society kringen, zoekt ze het gezelschap van een Cubaanse ober Javier , gespeeld door Diego Luna. Hij verliest daardoor zijn baan - het was verboden met de gasten van het hotel om te gaan - en om zijn inkomsten te compenseren biedt Katey aan samen mee te doen aan een danswedstrijd waar veel prijzengeld te winnen is. Natuurlijk worden de twee langzaamaan verliefd tijdens het oefenen.



De film doet qua verhaal soms lacherig aan. Het heeft eerder het niveau van een woensdagavondfilm op RTL 4 dan een bioscoopfilm. Het 'dirty dancing´ is vooral het dansen van de Cubanen op straat, waarbij zelfs de peuters zich bewegen alsof ze auditie doen voor een clip van Christina Aquilera. De hoofdrolspeelster Garai moet zich veel te snel ontwikkelen van nerveuze studiebol tot sensuele danseres. Luna komt als de dansende ober iets beter uit de verf en weet toch de levendigheid van zijn Cuba over te brengen. Maar ook hij speelt niet echt de sterren van de hemel.



Toch zijn er ook lichtpuntjes. Een aantal van de dansscènes zijn erg mooi. Het is in het dansen met elkaar dat de twee hoofdrolspelers de spanning opwekken en hun verliefdheid overtuigend maken. Daarnaast is de muziek meeslepend en vol passie. Op de soundtrack staan meerdere swingende nummers die de film redden (waaronder nummers van Mya en Christina Aquilera). Patrick Swayze heeft een leuke bijrol als dansinstructeur van Garai. Het is niet alleen leuk omdat hij synoniem is voor de originele 'Dirty Dancing', maar zijn rol als mentor van Garai maakt haar ontwikkeling naar fysieke zelfbewustheid ook wat geloofwaardiger.



'Dirty Dancing 2', ook wel 'Dirty Dancing: Havana Nights' genoemd, is in geen opzicht vernieuwend of een meesterwerk te noemen, al is het wel een film die je een goed gevoel kan geven.



(Michelle Iwema, filmfocus.nl, auteursrecht voorbehouden)

loading