Omar (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Omar is gewend om de bewakers van de scheidingsmuur tussen Israël en Palestina te ontwijken om zijn geheime liefde Nadia te...
Omar

Omar

Drama Thriller
Taal: Hebreeuws Jaar: 2013 Duur: 1 u 34 min

Omar is gewend om de bewakers van de scheidingsmuur tussen Israël en Palestina te ontwijken om zijn geheime liefde Nadia te bezoeken. Maar Palestina kent geen simpele liefde, noch een duidelijke oorlog. Aan de andere kant van de muur wordt de jonge bakker Omar een vrijheidsstrijder die de pijnlijke keuzes van het leven en zijn mannelijkheid onder ogen moet komen. Wanneer Omar gevangen genomen wordt na een dodelijk daad van verzet komt hij terecht in een kat-en-muisspel met de militaire politie.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Omar aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Alexander
"Omar" is een sfeervolle Palestijnse productie geregisseerd door de Israëlische filmmaker Hany Abu-Assad. Het realistische verhaal is interessant, wordt erg meeslepend verteld en is zeer actueel. Er wordt uitstekend geacteerd. Extra opvallend is de jonge acteur Adam Bakri. Hij speelt de hoofdrol en doet dit voortreffelijk. Het camerawerk is zeer verzorgd. Het scenario is erg sterk. Deze film is een aanrader van formaat. Hij deed mij terugdenken aan de vergelijkbare Franse prent "Le Fils De L’Autre", in 2012 geregisseerd door Lorraine Lévy.
loading