Adieu les Cons: De 43-jarige Suze Trappet krijgt te horen dat ze ernstig ziek is, waarna ze besluit op zoek te gaan naar de zoon die ze als tiener heeft moeten opgeven. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze monsieur Cuchas, een vijftiger die met een burn-out kampt. Ook de blinde archivaris Blin gaat met hen op pad. Met z`n drieën beginnen ze aan een spectaculaire, onwaarschijnlijke zoektocht. Adieu les cons won zeven Césars (Franse Oscars) waaronder Beste Film en was de openingsfilm van het Franse filmfestival Tapis Rouge.
×
Adieu les Cons
De 43-jarige Suze Trappet krijgt te horen dat ze ernstig ziek is, waarna ze besluit op zoek te gaan naar de zoon die ze als tiener heeft moeten opgeven. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze monsieur Cuchas, een vijftiger die met een burn-out kampt. Ook de blinde archivaris Blin gaat met hen op pad. Met z`n drieën beginnen ze aan een spectaculaire, onwaarschijnlijke zoektocht. Adieu les cons won zeven Césars (Franse Oscars) waaronder Beste Film en was de openingsfilm van het Franse filmfestival Tapis Rouge.
Details
Geluid: 5.1
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (1)Adieu les Cons
Geschreven door: Eva
   15-10-2021
Het komische fantasie drama, of 'magisch-realistisch sprookje' zoals ook gezegd wordt, van regisseur Albert Dupontel werd na de premiere op het FilmFestival Tapis Rouge een geweldig succes in Frankrijk. De film won 7 Cesars, Franse Oscars.

Het verhaal gaat over Suze Trappet die ernstig ziek blijkt te zijn. Ze gaat onmiddelijk op zoek naar haar zoontje die ze zelf op 15-jarige leeftijd als baby heeft moeten afstaan. Door allerlei toevalligheden komen JB, een 50-jarige ict specialist met een burn-out en monsieur Blin, een blinde archivaris, op haar pad en samen gaan ze op zoek...

Wat is er toch speciaal aan Franse films; de sfeer, de taal, de prachtige cinematografie, de humor, de diepgang? Deze film maakte mij aan het lachen, verwonderen en huilen. Is er nog plek in een afstandelijke individualistische wereld voor medeleven en liefde? Een film vol grappen, komische verwikkelingen en avontuur. Het vreemde karikatureske trio dat op zoek gaat naar het verloren kind, op zoek naar hoop, een mooie toekomst? Het trio zoekt dezelfde vrijheid en verbondenheid als Thelma & Louise, de thematiek uit 1992 is onveranderd maar in een Frans jasje gestoken…
Schrijf zelf een review
loading