Hannah Arendt (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Hannah Arendt vlucht in 1933 voor de nazi's. Via Frankrijk komt ze in 1941 terecht in de VS. Ze gaat werken als...
Hannah Arendt

Hannah Arendt

Arthouse Oorlog
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 49 min

Hannah Arendt vlucht in 1933 voor de nazi's. Via Frankrijk komt ze in 1941 terecht in de VS. Ze gaat werken als journalist en docent. In 1951 verkrijgt zij het Amerikaanse staatsburgerschap. Als Israël de beruchte nazi Adolf Eichmann oppakt en gaat berechten, wordt zij door The New Yorker gevraagd om het proces in Jeruzalem te verslaan. De resultaten van haar bevindingen vat zij samen in het boek 'Eichmann In Jeruzalem - De banaliteit van het kwaad'. Ze maakt daarmee een enorm conflict los.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Hannah Arendt aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Willeke
Zeer indrukwekkende film over een filosoof die het aandurft het kwaad van de nazi's met anderen ogen te bekijken. Iets wat grote gevolgen heeft voor haar relaties met anderen en haar werk en talloze woedende reacties los maakt. De film maakt het gedachtegoed van Hannah Arendt goed zichtbaar, neemt je mee in haar gedachtegang en zet je aan het denken. Deze film, en de vragen die Arendt oproept blijven nog we leven in mijn hoofd de komende dagen. En ondanks de zware materie is het een toegankelijke film geworden. Een aanrader voor de liefhebber.

Reviews

Anoniem
Een film over de filosofische kijk van Hannah Arendt op een oorlogsmisdadiger.
De film wordt integer vertolkt. Het is een bijzondere film die wel enige concentratie vergt van de kijker. Er gebeurt niet veel spectaculairs. Dus belangrijk om je een beetje in te lezen in het figuur Hannah voor je gaat kijken.
De film geeft bijzondere inzichten hoe je kunt kijken naar de gruwelen waartoe de mensheid instaat is.
loading