The Sessions (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Academy Award winnaar Helen Hunt speelt samen met John Hawkes en William H. Macy in een triomfantelijk waargebeurd...
The Sessions

The Sessions

Romantiek Komedie Drama
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 32 min

Academy Award winnaar Helen Hunt speelt samen met John Hawkes en William H. Macy in een triomfantelijk waargebeurd verhaal over liefde, seks en verlangen. Mark O'Brien is verlamd en leeft door middel van een ijzeren long. Op 38-jarige leeftijd heeft hij de wens zijn maagdelijkheid kwijt te raken. Met de hulp van een mooie therapeut, een sympathieke priester en zijn eigen humor gaat hij deze uitdaging aan.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Sessions aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Heel bijzonder verhaal, zeker ook omdat het echt gebeurd is. Aangrijpend om te zien. Heel goed acteerwerk van meerdere acteurs. Diep respect voor John Hawkes, want de humor in de dialogen zijn samen met de timing van de acteurs hartverwarmend en dat is niet makkelijk spelen als je niet kunt bewegen.

Reviews

Anoniem
Wat een geweldige film!
Drama, humor, verdriet noem het maar op en het zit er in.
Als je de film Intouchables hebt gezien en je vond die ook goed, is dit zeer zeker een aanrader.
Anoniem
Mooi verhaal dat op waarheid gebaseerd is. Goed acteerwerk dat ervoor zorgt dat je mee gaat leven met de hoofdpersoon (personen) in deze film. Mike lijdt al vanaf 6-jarige leeftijd aan polio en brengt daardoor zijn dagen door in een ijzeren long of op een brancard. Nu hij de 30 gepasseerd is en hij nog steeds maagd is, besluit hij actie te gaan ondernemen.
Anoniem
Wat een schitterende film. Bijzonder verhaal, zeker omdat het ook waargebeurd is. Alle hoofdrolspelers acteren geweldig. M'n complimenten voor Helen Hunt om zo'n aparte rol zo goed en overtuigend neer te zetten. Geweldig!
Ina
en dan stuit je per ongeluk op deze film en denk je 'ach doe maar'...niet wetende dat je er gigantisch door geraakt wordt op zoveel vlakken! Hij is lang blijven hangen en heb hem vaak besproken met wie dan ook wilde luisteren :) Een goed, aangrijpend verhaal en waanzinnig goed acteerwerk - heel bijzonder! Je gaat van medelijden naar een diep gevoel van respect en bewondering. Later gezien dat de film een budget had van slechts 1 miljoen dollar (bizar!!). Er zijn talloze films te noemen die met meer geld veel minder hebben bereikt. The Sessions is echt een aanrader!!
Joyce
Erg leuk film, die een taboe uit de wereld helpt. De behoefte van gehandicapte mensen aan seks, hier had ik zelf nog nooit bij stilgestaan. De rol van Helen Hunt is heel bijzonder en heel erg mooi neergezet, mijn complimenten voor haar goede acteerwerk. Een film met mooie momenten en hartbrekende scènes. Als je van een goede drama houdt, is dit zeker een aanrader.
Jj
Mooie film, taboedoorbrekend.
Helen Hunt en John Hawkes spelen fantastisch. Op een subtiele manier laten ze zien hoe de taboes rond seks en gehandicapten doorwerken in de publieke opinie. Ik merkte dat ik eigenlijk nooit stil sta bij de behoefte aan seks bij gehandicapten.
In het feit dat Mark O'Brien, los van zijn nervositeit, eigenlijk geen slechte eigenschappen heeft, is niet realistisch maar verhoogt wel het kijkplezier. Tip: niet kijken tijdens een eerste date ;)
Anoniem
Prachtige film, waarin de hoofdrolspelers er volkomen in slagen om zo'n gevoelig onderwerp als seks door- en met minder valide mensen, integer en puur over het voetlicht te brengen. Als kijker leef je met hen mee en ben je benieuwd naar de vorm waarin de seksuele ontmoeting zal gaan plaatsvinden. Ontroerend is het menselijke verlangen van de man om zich volwaardig man te mogen voelen.
De actrice Helen Hunt speelt de rol van sekstherapeute meer dan voortreffelijk; nergens voelt de kijker zich een voyeur worden.
De film boeit vanaf de eerste t/m de laatste minuut.
Aanbevolen voor een breed publiek met een gevoelig hart. Ik geef de film een dikke 8.
Selinde
Een mooi waargebeurd verhaal. Gehandicapten verlangen ook naar liefde en seks. Dit zijn wel de hoofdpunten waar het verhaal over gaat. Er zitten lach- en emotionele momenten in. Een mooie verhaallijn met een boodschap.
Het is niet een film die je met elke persoon kan kijken, omdat er best veel naakt in voor komt. Goed de filminfo lezen en je weet of je de film met je filmpartner(s) kunt kijken.
Anoniem
Een hele mooie en ontroerende film. Maar wat een positieve kracht heeft deze man. Met z'n handicap toch zo om te weten gaan is een gave!! Heel mooi verhaal met goed acteerwerk. En het geeft maar weer aan dat de mensheid zich gelukkig mag prijzen met zijn gezondheid en dient te leren tevreden te zijn met hetgeen hij heeft!! Ik raad deze film iedereen aan!!
Anoniem
Ontroerende film. Mooi dat er via dit medium aandacht en respect wordt gegeven aan het beroep van sekstherapeut. Niet eerder zo duidelijk en ontroerend voor ogen gehad wat er om moet gaan in een gehandicapt mens die niet intiem kan zijn met anderen. Dit alles zonder een tranentrekker te worden.Respect voor de regisseur die door talloze zaken laat zien dat hij oog heeft voor details.
Het zou een verplichte film moeten zijn op allerlei onderwijs gebieden in de zorg en hulpverlening.
Willeke
Mooie en af en toe ontroerende film over een zwaar gehandicapte man die op zoek is naar liefde. De film is op een waar verhaal gebaseerd en de karakters worden geloofwaardig neergezet, met de priester in een mooie milde bijrol. De film maakt minder indruk dan bijvoorbeeld Intouchables, maar die film is dan ook buiten categorie. Deze film zal iets minder lang in mijn hoofd zitten, maar is het kijken meer dan waard.
loading