Midway (2019) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In december 1941 dachten de Japanners met hun vernietigende aanval op Pearl Harbor de Amerikaanse vloot geheel tot zinken...
Midway

Midway

Actie Oorlog
Taal: Engels Jaar: 2019 Duur: 2 u 12 min

In december 1941 dachten de Japanners met hun vernietigende aanval op Pearl Harbor de Amerikaanse vloot geheel tot zinken te hebben gebracht. Maar de Amerikanen gaan met hun overgebleven vliegdekschepen in juni 1942 opnieuw een keiharde strijd aan, dit keer gaat het om het strategisch gelegen eiland Midway in de Stille Oceaan. Hoewel de Amerikanen sterk in de minderheid waren, weten ze met de slag om Midway het tij te keren.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Midway aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Maarten
Remake van de film uit 1976 met o.a. Robert Mitchum. Vond de film zeer de moeite waard. Natuurlijk het is Amerikaans en die overdrijven alles maar toch. Woody is uitstekend als admiraal Nimitz. Met name de inkijk van hoe Amerika precies terugsloeg nadat de Japanners Pearl Harbor hadden aangevallen is ijzersterk.

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Geert
Film over de gevechten op zee rond Midland eiland(en), volgende op de aanval op Pearl Harbor in 1941. Midland was 1942 en de Japanners planden een 2e aanval op de US, deze keer waren de Amerikanen beter voorbereid maar nog steeds in de minderheid. Knappe beelden van de luchtaanvallen, maar de film in geheel kan niet tippen aan Pearl Harbor. De acteurs geven de film niet de extra boost, jammer. Een paar bekenden maar geen toppers en zelfs de bekende acteurs breken geen potten. In het algemeen blijft deze film voor mij onder de verwachtingen.
loading