Het Meisje en de Dood (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Het Meisje en de Dood vertelt het verhaal van de oude Russische arts Nicolai die in de jaren vijftig...
Het Meisje en de Dood

Het Meisje en de Dood

Drama Romantiek Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2012 Duur: 2 u 2 min

Het Meisje en de Dood vertelt het verhaal van de oude Russische arts Nicolai die in de jaren vijftig terugkeert naar de plek waar hij 50 jaar daarvoor zijn grote liefde Elise ontmoette. De film speelt zich af aan het eind van de negentiende eeuw en is gesitueerd in een hotel, annex sanatorium/bordeel in Tannenfeld, Thüringen (voormalig Oost Duitsland). Het hotel is Nicolai's geheugenkamer en hij beleeft de geschiedenis opnieuw. Uiteindelijk wordt duidelijk waarom hij werkelijk is teruggekeerd en brengt hij zijn verhaal tot een bijzonder einde waarbij heden en verleden samensmelten en de liefde over de dood wordt heen getild...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Het Meisje en de Dood aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Roelof
Een mooie film. Heel sferisch met de schitterende, bewerkte muziek van Chopin en Satie. De droevige sfeer vol liefdesverlangen wordt geweldig neergezet door het Leitmotiv in de muziek (Chopin, Prelude No4 Opus 28). No happy ending, maar wel de handen op elkaar voor deze film!

Reviews

R
Ik vond de film wat tegenvallen: de trailer deed een spannend verhaal beloven terwijl het een behoorlijk tragisch verhaal was. Ik vond de film langdradig, er zat weinig vaart in en ook gebeurde er vrij weinig. Door de entourage (set, kostuums etc..) had de film meer iets weg van een toneelstuk van Shakespeare.
Kortom ik was er niet zo enthousiast over, terwijl ik de films met Sylvia Hoeks meestal heel goed vind.
loading