Argo (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Op 4 november 1979, op het hoogtepunt van de Iraanse revolutie, bestormen militanten de Amerikaanse ambassade in Teheran, en...
Argo

Argo

Actie Misdaad Thriller
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 55 min

Op 4 november 1979, op het hoogtepunt van de Iraanse revolutie, bestormen militanten de Amerikaanse ambassade in Teheran, en gijzelen 52 Amerikanen. Tijdens de chaos slagen zes Amerikanen erin te ontsnappen. Ze duiken onder in het huis van de Canadese ambassadeur. In de wetenschap dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de zes worden ontdekt en gedood, wordt de CIA-agent Tony Mendez ingeschakeld. Mendez is exfiltratie-expert en komt met een plan om de zes te bevrijden. Een plan dat zo riskant en onvoorstelbaar is, dat je het alleen in een film zou verwachten.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Argo aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Enigszins met een idee een ouderwetse film te gaan kijken was ik na de eerste beelden al volledig om!
Het is een indrukwekkende film, je waant jezelf in de jaren '70-'80, de periode waarin deze film zich afspeelt. Het is een enorm spannende film die tot het eind tenenkrommend is! Alle acteurs vervullen hun rol alsof het letterlijk hun eigen leven is, zo knap! En het einde? Dat moet je zeker zelf gaan bekijken!

Reviews

Anoniem
Goede film naar een echt gebeurd verhaal. Ben Affleck in één van de beste rollen die ik van hem gezien heb. Normaal geen fan van deze acteur. De hele film zit er een bepaalde spanning in die op één of andere manier goed verfilmd is. Geen moment gestoord aan slecht acteerwerk of slechte shots. Film is echt neergezet in de trend van die jaren. Ik herinner me als kleine jongen nog de mislukte reddingsoperatie door de Amerikanen.
Stefan
Wow! Ben Affleck op zijn best. Hij acteert niet alleen geweldig, maar hij heeft deze film ook geregisseerd op een manier die spannend is van begin tot eind. Je zit echt op het puntje van je stoel en waant je in de jaren '70-'80. Alles klopt: de kleding, de auto's, het interieur van de huizen. Een aanrader voor mensen die zich deze crisis kunnen herinneren of gewoon van een spannende en meeslepende film houden.
Christel
Hele goede film, vooral zo indrukwekkend dat het echt gebeurd is. Ik zat op het laatst met zweethandjes de film te kijken, want dan kún je de tv niet meer afzetten, ook al ben je erg moe. De personen lijken echt ook heel goed op de personen die het echt hebben meegemaakt. Chapeau voor Ben Affleck! Prima film, goede acteurs, met weinig toeters en bellen om het nog mooier te maken..
Anoniem
Dit is een superfilm door het waargebeurde verhaal, maar zeker door de spanning die goed wordt opgebouwd door de filmmakers. De neergezette situatie kan men ook in de huidige tijd goed inbeelden, dat maakt het zeker ook realistisch ondanks dat dit waargebeurde verhaal een flink aantal jaren geleden heeft plaatsgevonden. Een aanrader!
Anoniem
Prima film. Geeft 'n extra dimensie omdat 't waargebeurd is. Geeft een goed tijdsbeeld. Je hebt echt het gevoel dat je qua tijd eind jaren zeventig/begin jaren tachtig zit. Zelfs aan de kleding is gedacht. Goed geacteerd door oa Ben Affleck ea. De zeer dreigende situatie, voor de zes Amerikaanse diplomaten, in 't Iran van eind '70/begin '80, is ook goed in beeld gebracht.
Het idee om de zes vrij te krijgen door een film, genaamd Argo, te maken ontvouwt zich gedurende de film tot de uitvoering daarvan. Dat idee moet door de hoogste Amerikaanse kringen goed worden gekeurd. Tot aan de president aan toe. Daarna wordt die goedkeuring weer ingetrokken en dan gaan ze toch door..... anyway; 't blijft spannend.
Daarna komt de uitvoering van dat film-plan. Tot het laatste moment blijft het spannend. Vooral op het Iraanse vliegveld is het erg spannend. Scheelde, zo te zien, maar een haartje.......
Sterke film. Zeker een 8 waard.
Pieter
Zeer goede film. Heeft ons tot het einde gepakt. Sfeer is goed neergezet. De uitdieping van de personages had nog wat meer gekund maar gezien de lengte van de film niet mogelijk. De wetenschap dat het op de werkelijkheid is gebaseerd geeft de film wat extra's. Goed gedaan met de foto's van toen aan het eind van de film.
Anoniem
Het waargebeurde verhaal is goed neergezet door deze regisseur! Spannend en het bleef ons boeien tot het eind. Sommige scènes waren wel beetje doorzichtig en leek haast onwaarschijnlijk in de realiteit. Ben Affleck zet een sterke rol neer die ik normaal niet van hem zou verwachten! Dus een echte aanrader!
Remko
Spannend is het, al weet je hoe het afloopt. Want een film als deze zou niet gemaakt zijn bij een slechte afloop. Qua opzet en uitwerking is de film vrij standaard en daardoor weinig verrassend.
Mooi vind ik wel dat de ontstaansgeschiedenis van de islamitische republiek Iran en de niet zo fraaie rol van de VS daarbij in het begin wordt verteld. Dat maakt de intentie van de film zuiverder; want gaandeweg dringt zich toch het idee op van de dappere film-Amerikaan die fatsoenlijke mensen moet redden uit de klauwen van een doorgeslagen meute.
Anoniem
Ik ben geen fan van Ben Affleck, maar met deze film doet hij werkelijk alles maar dan ook alles goed. Zowel als acteur en als regiseur laat hij geen steek vallen. Het verhaal is in werkelijkheid gebeurd en boeit van de eerste tot de laatste minuut. Absoluut een topfilm die ik iedereen kan aanraden.
Joyce
Weer een keer een hele goede film. Ben Affleck speelt zijn rol erg goed en heeft een goed verhaal neergezet. Een actief verhaal met verschillende verhaalelementen die erg goed gevonden zijn. Niet alle karakters komen helemaal tot hun recht, maar de hoofdlijnen zijn goed en in detail uitgezet. Ik zou deze film iedereen aanraden, omdat er een leuke geschiedenisles onder zit en het een erg leuke en spannende film is. En dames, wees nou eerlijk, Ben Affleck blijft vitamientjes voor de ogen.
Anoniem
Ben Affleck als regisseur: dat idee was even wennen. Affleck als top-regisseur: dat zagen we al helemaal niet aankomen. Maar Argo is een uitstekende, mooi vormgegeven en vooral spannende film geworden. Niet alle karakters zijn even goed uitgewerkt, maar het tempo ligt hoog, en het camerawerk oogt authentiek, en Affleck zelf speelt ingetogen een van zijn betere rollen. John Goodman steelt de show, en de finale zindert, terwijl er eigenlijk helemaal niet veel gebeurt. Aanrader.
Junita
Deze film gisteravond gekeken. Ik had een trailer op YouTube gekeken en het leek me wel wat. In het begin is het een beetje een chaos maar al snel zit je op het puntje van je stoel. Het blijft tot het laatst spannend. Echt een aanrader!
Anoniem
Eerst dacht ik: 'wat moet ik hier dan weer mee?' Ik heb nog even terug gekeken of ik inderdaad wel een recente film had gehuurd, of dat ik misschien iets uit de oude doos te pakken had. Maar toch heeft het zeker wel wat, die oude uitstraling. Het brengt je wel dieper in het verhaal. Op een gegeven moment zat ik daardoor zo *IN* de film dat ik de neiging had om op het puntje van m'n stoel te gaan zitten. Je moet er even voor gaan zitten, maar zeker wel een aanrader om te kijken.
Liesbeth
Spannende en geloofwaardige film. Hoewel de film is gebaseerd op een (politieke) gebeurtenis eind '70-er jaren met een bijpassende setting, komt de film zeer actueel over. Authentieke beelden zijn mooi verweven in het gespeelde verhaal, ten gunste van de geloofwaardigheid. Een terechte Oscar-winnaar.
Anoniem
Prachtige film! Erg spannend en mooi opgenomen. Het is angstaanjagend om te zien wat haat bij mensen losmaakt.
Bij het huren van de film was het kwartje nog niet gevallen dat hij laatst bij de Oscars in de prijzen was gevallen.... Pas halverwege kwamen we daar achter. Dit verhaal is helemaal in de tijdsgeest van de jaren '70 opgenomen, maar doet niet oubollig aan.
Michel
Spannende actiefilm. Goed gemaakt. Zonder al te veel geweld. Aanrader!
Carien
Spannende pakkende film. Prachtig verhaal over een redding van ambassadepersoneel in Iran. Zo'n film kan alleen door Amerikanen worden neergezet met veel fantasie, en patriottische overmoed. De haat voor alles wat naar Amerika ruikt bij Iraans- islamitische volk is beangstigend.
Het verhaal houdt je wakker van het begin tot het einde. Het laatste stuk vond ik wel erg voorspelbaar met alle kleine vertragingen die de spanning moeten opwekken en welke de Amerikanen nog meer tot held maken.
De moeite van het kijken zeker waard!
Geert
Argo de grote winnaar van de laatste Academy Awards.
Ik vond het een goede film, maar zat achteraf toch niet met het gevoel wow, dit is de beste film van het jaar? De boost in heel het verhaal zit gewoon in het sublieme plan, dat dan ook nog eens werkt én dat het echt gebeurd is. Er wordt goed geacteerd en de film zet een goede jaren '80 sfeer neer, maar overdonderend vond ik hem nooit. Ik meen dat er van dit soort films meerdere zijn gemaakt, dus de Academy Award hoefde voor mij niet direct, maar misschien was het wel de beste film in de lijst van genomineerden en is dat enkel de reden van winst? Maar ik blijf fan van Affleck's werk!
Davut
Dat deze film de Oscar heeft gekregen voor beste film vind ik toch een beetje te veel lof. Op zich heeft Ben Affleck een mooie film gemaakt, maar ik vind het toch wel allemaal een beetje te pro-Amerikaans. Het neemt niet weg dat een spannend waargebeurd verhaal is en best een vermakelijke film is. Maar zo geweldig als iedereen deze film noemt, vond ik het niet echt. Maar zeker leuk om gezien te hebben.
Anoniem
Argo is een spannende actiethriller met in de hoofdrol Ben Affleck.
De film gaat over een een Amerikaans ambassade in Iran wat eigenlijk
een geheime CIA kantoor is. Nadat Amerika onderdak biedt aan een gevluchte dictator uit Teheran is de bevolking in Iran woest en bestormt het de Amerikaanse ambassade. 6 mensen weten te ontkomen aan de bestorming en gijzeling van de werknemers en vinden onderdak bij de Canadese ambassade, maar de tijd dringt en ze moeten daar snel weg,voordat ze gesnapt worden. Ben Affleck komt met een onmogelijk maar geweldig plan om ze daar weg te krijgen, gaat dit lukken? Ik zeg kijk de film en je zult zeker niet teleurgesteld worden. Je zit tot het eind op het puntje van je stoel!
Anoniem
Begrijp eerlijk gezegd alle lyrische reacties op deze film niet?! Dat het gebaseerd is op waargebeurde feiten geeft de film inderdaad wel wat extra's. Ook zet de cast een overtuigende vertolking neer. Aan spanning op zich ook geen gebrek. Ben Affleck bewijst dat regisseren hem toch wel iets beter afgaat dan acteren, alhoewel ik hem in deze film zeer verdienstelijk vond acteren. Helaas is het, ondanks dat het waargebeurd is, toch een tikkeltje te Amerikaans. Het is een patriottisch filmpje met bad guys uit het Midden-Oosten geworden. Desondanks zeker de moeite waard. Canada!
Nicole
Argo: Een waanzinnige goede en spannende film. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten en is verfilmd naar een verhaal dat in 2007 gepubliceerd werd door de 'Canadian Caper', hierdoor krijg je een heel realistische film die je erg pakt, hij is indrukwekkend, ontroerend en erg spannend. Hoewel er best veel bekende acteurs mee speelden vond ik toch Ben Affleck er het beste uit springen. Hij heeft buiten de hoofdrol (als Tony Mendez CIA-Agent) ook de film geregisseerd en geproduceerd samen met George Clooney en Grant Heslov.

De film is 12 oktober 2012 in Première gegaan en is zelfs in 2013 bekroond met 3 Bafta's voor beste regie, beste montage en beste film van het jaar 2012, waarvoor de film ook nog op 24 feb. 2013 een Oscar mocht ontvangen.

Wat ik zelf apart en goed vond in deze film zijn de 'echte filmbeelden' die ze er tussendoor gemonteerd hebben. In ieder geval is deze film zeker de moeite waard om gekeken te worden, door deze film wordt toch ook weer een stukje geschiedenis vastgelegd en het is natuurlijk erg om te zien hoe verschrikkelijk het er in 1979 aan toe ging in Iran (Teheran), maar toch vond ik het een prachtige en kei goede film en zeker spectaculair!
Anoniem
Wat een spannende film. Het feit dat de film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, maakt de film extra spannend natuurlijk. Erg goed!
Roy
Deze film is echt te gek. Het verhaal, de spanning, het acteerwerk. Deze film moet je echt gezien hebben.
Elbert
Spannende film, zeker als je weet dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Goed acteerwerk bovendien.
Anoniem
Film prima. Cast prima. Ben Affleck bewijst zich weer als regisseur. Met andere woorden, kijken dus. Film gaat over een bevrijding van gegijzelden in Iran en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Bart
Spannende film over een politiek waargebeurd stukje geschiedenis. Zeer de moeite waard om de film te bekijken. Je wordt vanaf het begin meegesleept door het verhaal, juist omdat het waargebeurd is. Hooguit storend is dat de spectaculaire ontknoping evenals de tour in de Bazar nooit hebben plaatsgevonden.
Anoniem
Wow, dit is een mooie en erg realistische film. Goed acteerwerk en weer een bewijs van de veelzijdigheid van de hoofdrolspeler! Uit verhalen weet ik dat het vroeger er zo aan toe ging! Ook erg bij het verhaal gebleven! Wat opvallend is is dat, als je de actualiteiten goed volgt, het helaas tegenwoordig nog steeds op dezelfde rechtlijnige manier gaat zoals het in de film geprojecteerd wordt! Absoluut een aanrader om te zien. Cijfer:8
Anoniem
Spannende film over een politiek waargebeurd stukje geschiedenis tijdens de machtswisseling na de val van de sjah in Iran, eind jaren 70, begin jaren 80. Ik kan me de gijzeling van het ambassadepersoneel en de woedende menigte nog goed herinneren. Het was toen al een nare en angstige tijd,v oor alle westerlingen, die in Iran waren voor hun werk, maar waarin vooral Amerikanen gehaat werden. Ik denk dat het nu niet meer mogelijk zou zijn om mensen op deze wijze het land uit te smokkelen, gezien het internet, webcams en de alomtegenwoordige mobieltjes. De tijd zat toen wel mee, maar dat neemt niet weg, dat het een gruwelijk spannende operatie was met heel veel risico's.
Zeer de moeite waard om de film te bekijken en je wordt vanaf het begin meegesleept door het verhaal, juist omdat het waargebeurd is. Ik geef de film een dikke 8 voor de sterke cast, de vormgeving en de wijze van storytelling.
Anoniem
Nieuwsgierig naar deze Oscarwinnende film heb ik hem gehuurd. Wat een goede besteding van mijn geld. Hij intrigeert allereerst van het begin tot het einde. Daarnaast toont de film de misstanden van zowel de Amerikanen, de Sjah en de Ayatollah eind jaren 70 in Iran. En dan Ben Affleck. Hij wordt steeds beter. Zowel als acteur maar ook als regisseur. Wat een talent. Oscar meer dan terecht. Omdat er naar mijn mening nog wat ongeloofwaardige stukjes in zitten geef ik het een 8 anders had ik zeker een 9 gegeven.
Anoniem
Argo is een heerlijke film, die je de historische missers vergeeft. De rol van de CIA was veel minder groot, evenals van de hoofdpersoon. Storend is dit niet. Hooguit storend is dat de spectaculaire ontknoping evenals de tour in de Bazar nooit hebben plaatsgevonden. Dit kost de film een puntje. Weet je dit niet of interesseert het je geen biet, dan is Argo een must see! Acteerwerk is bovengemiddeld goed, het verhaal is dus zeer spannend en vooral de setting is zeer sfeervol in beeld gebracht.
jaap
Prachtige film. Krijgt van mij zeker een 8! Sterk verhaal en zeer goed acteerwerk. Ook Ben Affleck heeft goed zijn best gedaan, met een mooie film als resultaat! Er zit zelfs een spanningsboog in deze film. Een aanrader!
Louis
Een lekker spannende film. Goed en technisch zorgvuldig uitgevoerd. Verhaal en dito lijn is vlot en kent weinig zwakke momenten. De acteurs doen een goede job. Dus een lekker film avondje.
Anoniem
Film gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Ik zat niet gelijk in de film, maar als je er eenmaal inzit blijf je geboeid kijken. Alle complimenten richting de acteurs, er wordt daadwerkelijk steengoed geacteerd! De film is in zijn geheel goed, maar vanaf het midden t/m het eind op zijn best! Aanrader dus. De film krijgt van mij een welverdiende 8!
Amber
Dat was inderdaad weer eens een goede film. Het begin lijkt wat rustig, maar dat wordt gaande weg steeds spannender. Uiteindelijk zit je super geboeid in het verhaal en kan de uitkomst van de film tot de laatste seconde beide kanten op. Super acteerwerk en zeker de moeite van het kijken waard. Een aanrader voor een spannende filmavond.
Ronald
Wauw, wat is dit een mooie en spannende film. Deze film is mooi en spannend. In het begin een beetje verwarrend, maar wordt al snel echt spannend. Heb regelmatig op het puntje van de stoel gezeten. Ik vind dat het ontzettend goed gefilmd en gespeeld is. Deze film is dus zeer zeker een aanrader.
Anoniem
Wat een heerlijke spannende film! Eindelijk weer eens op het puntje van mijn stoel gezeten. Misschien omdat het een waar verhaal is, misschien omdat het gewoon heel goed in elkaar zit. Alles klopt, niets te lang of te vluchtig. Mooie echte beelden en prima acteerwerk. Zeker gaan kijken als je van spannend houdt.
loading