Sister (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Simon woont alleen met zijn aantrekkelijke zus Louise. Omdat Louise geen baantje vol kan houden, komt er weinig geld...
Sister

Sister

Drama Arthouse
Taal: Frans Jaar: 2012 Duur: 1 u 33 min

Simon woont alleen met zijn aantrekkelijke zus Louise. Omdat Louise geen baantje vol kan houden, komt er weinig geld binnen. Om te overleven steelt Simon ski-uitrustingen van rijke toeristen, die hij vervolgens verkoopt aan kleine kinderen. Een kleine, maar winstgevende bijverdienste. Als Louise weer eens werkloos wordt, profiteert ze mee van het handeltje van Simon dat steeds beter begint te draaien. Zo wordt zij steeds afhankelijker van hem. Sister is de nieuwste film van de veelgeprezen regisseuse Ursula Meier (Home, 2008) en won de Zilveren Beer op het International Filmfestival van Berlijn afgelopen jaar.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Sister aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Alexander
L'enfant d'en haut luidt de oorspronkelijke titel van deze realistische Frans-Zwitserse coproductie, geregisseerd door Ursula Meier en op locatie gefilmd in Valais (Zwitserland). Hoofdpersonage in dit ontroerende verhaal is Simon en deze rol wordt voortreffelijk ingevuld door de 14-jarige acteur Kacey Mottet Klein. Ook de overige rollen worden overtuigend neergezet. Er is zelfs een leuke bijrol als toeriste voor Gillian Anderson, bekend van o.a. The X-Files. Rustige, onderhoudende, sfeervolle prent, die zeker het bekijken waard is...

Reviews

Anoniem
Vermoeiende en langdradige film. Het neerzetten van de karakters duurt echt veel te lang. Onwaarschijnlijk verhaal en niet al te beste dialogen. Hoewel de acteurs bij vlagen goed spelen kom je niet echt in het verhaal. Of het aan het script ligt of aan de regie ik weet het niet maar de film boeit geen moment. Sommige scènes zijn echt tenenkrommend onrealistisch, zorgen ervoor dat je zelfs tijdens de omslag niet opveert. Het zal wel, denk je dan, net als bij de rest van de scènes.
Toch liever een boek gepakt of een potje mens-erger-je-niet gedaan.
loading