Quiz (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In Dick Maas' nieuwste thriller speelt Barry Atsma de populaire tv-presentator Leo die met zijn quiz 'Klaar voor...
Quiz

Quiz

Thriller Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2012 Duur: 1 u 21 min

In Dick Maas' nieuwste thriller speelt Barry Atsma de populaire tv-presentator Leo die met zijn quiz 'Klaar voor onder water' miljoenen mensen aan de buis gekluisterd houdt. Daarin moeten deelnemers een reeks vragen beantwoorden terwijl hun geliefde in een cilinder staat die langzaam volloopt met water. Hoewel zijn show mateloos populair is, heeft Leo besloten ermee te stoppen. Om de laatste aflevering te vieren heeft hij in een restaurant afgesproken met zijn vrouw en dochtertje. Die komen niet opdagen. Wel een mysterieuze man die beweert dat hij Leo's vrouw en dochter gevangen heeft genomen. Hij heeft ze vastgebonden in een glazen cilinder die langzaam volloopt met water. Om hun levens te redden moet Leo tien vragen beantwoorden. Het begin van een levensgevaarlijk kat-en-muisspel...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Quiz aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Wendy
Echte aanrader de film.

Reviews

Anoniem
Slechtste film die ik ooit heb gezien. Zeer teleurstellend. Heel traag. Echt een hokjes script. Heel lang intro door de psycho en die blonde man reageert op elke vraag. "Hoe weet je dat"? Echt super super slecht
Anoniem
Pierre Bokma is altijd een genot om naar te kijken en dat is in deze Dick Maas niet anders. Barry Atsma speelt een quizmaster die door Bokma wordt uitgedaagd in een quiz in de realiteit met kans op leven en dood. De dialogen zijn geweldig en ondanks het serieuze verhaal heeft de film ook humor. Dick Maas heeft met Quiz mijns inziens één van zijn betere films afgeleverd. Een aanrader.
Anoniem
Quiz is een komische Nederlandstalige film met een klein vleugje griezeligheid. Aan het begin van de film proef je weer eens duidelijk de verdunde GTST-smaak die je in de meeste Nederlandse film aantreft. Desalniettemin neemt het verhaal een diepe wending als Pierre Bokma aan tafel schuift. Deze man weet met zijn hilarische en droge uitspraken de kijker te plezieren en te boeien. De film eindigt dan ook met een verrassende ontknoping.
Kortom: Een film die ondanks toch weer een beetje afwijkt van de standaard Nederlandse film. Een waar studentenhulde aan: Pierre Bokma
Anoniem
Wat een slechte film, vooral het decor op het einde van de film. Kan het nog nepper? Ik had Taped ook nog graag gezien, maar deze is alleen nog maar te koop op dit moment. Na het zien van de film Quiz, ben ik daarvan ook wel genezen! Moeilijk om je aandacht erbij te houden en slecht geacteerd (buiten Pierre Bokma). Ik dacht dat Nederlandse films steeds beter werden, maar dat is nu dus niet het geval.
Anoniem
Niet de beste versie van Dick Maas. Bokma steekt iig boven alles uit. Atsma valt tegen. Wellicht komt dat ook door het scenario. Op zich is het plot interessant maar de verfilming niet. Soms bekruipt je ook het gevoel dat er onvoldoende budget was voor deze film. Eindscène is te erg voor woorden.
Anoniem
Na de trailer en de lijst met acteurs gezien te hebben, zijn de verwachtingen hoog. Het is een leuke film waarbij het stuk in het restaurant echt goed gespeeld wordt door de twee hoofdrolspelers. De scènes buiten komen meer over als een toneelstuk. Leuke film maar viel toch wat tegen.
Carmen
Redelijke Dick Maas film. Film was wel spannend, maar mijn gevoel was dat er toch nog meer had gekund. De humor was wel oke en het acteerwerk van Bokma was erg goed. Zijn gekkenrol paste hem goed. Jammer genoeg had ik het motief al erg snel door. Al met al vond ik het geen slechte film, maar ook geen topper, wel goed bedacht, daarom krijgt de film van mij een 7.
Anoniem
Goed verhaal (hoe verzin je het) en goede acteurs. In het begin is alles een beetje langdradig maar dat verandert gaandeweg de film. Voor Nederlandse begrippen een keurige film: maar 1 bloot lijf wordt er getoond. Echt wel thrilleraspecten. Dick Maas kan er wat van. Het had voor mij toch spannender of sneller mogen gaan.
Peter
Na het zien van de trailer waren de verwachtingen hoog gespannen. Ik vond de film in die zin tegenvallen. Ben fan van Barry Atsma, dus dat maakt de film een beetje goed. In het begin was de film langdradig. Ik kon er niet goed in komen. Al met al een aardige film, maar niet geweldig. De ober van het restaurant kon ik erg waarderen.
Lars
Na het zien van de trailer was ik erg nieuwsgierig geworden naar deze film. De trailer bevatte actie en spanning en deed denken aan een geweldige psychologische thriller. Maar dat wat er aan spannends te zien was in de trailer waren ook de enige spannende stukjes in de film naar mijn mening. De film viel daarom erg tegen. Het verhaal is goed bedacht maar er wordt te weinig mee gedaan. Ook wordt de spanning een aantal keer teniet gedaan door misplaatste humor. Hierdoor kon ik de film gewoon niet meer serieus nemen en dat is jammer. Waarom de film van mij een 4 krijgt en geen 3, is te wijten aan het goede acteren van Bokma en toch wel het verrassende motief van de 'psychopaat'.
Nancy
Voor een Nederlandse film was het een nette film met een goed lopend verhaal; toch was de spanning wisselend en soms was het acteerwerk niet echt goed genoeg om het geloofwaardig te doen overkomen. Er zaten wel wat spannende momenten in, maar sommige scènes waren wat overtrokken waardoor de serieuze toon van het verhaal in gevaar liep. Ook de humor die er af en toe in zat kwam onvoldoende tot zijn recht.
Peter
Best een hele aardige film. Origineel script. Barry Atsma zet de rol van enigszins zelfingenomen presentator goed neer en ook Pierre Bokma acteert overtuigend zoals we van hem wel gewend zijn. De ervaren filmkijker zou op het eind een paar clou's kunnen zien aankomen, maar al met al toch wel een film om te zien.
Miguel
Ja daar is weer zo'n heerlijk intellectueel toppertje!!! En ook nog eens van Nederlandse bodem! Heb hem 2 keer gekeken, zo leuk vond ik hem. Wat een goede sfeer wordt er weer neergezet, de heerlijke nepregen buiten de ramen van het restaurant, de spelers, allemaal even goed. In begin werd ik de eerste paar minuten op het verkeerde been gezet, ook naar aanleiding van andere recensies die wat minder waren, dat hij niet top was maar hij is echt GOED! Uitmuntend acteerwerk, vooral van de 'slechterik' in de film! Originele verhaallijn, en wendingen in het plot. Het griezelen wordt haast gezellig, een heerlijke film voor op een winter- of herfstavond om eens heerlijk bij de kachel naar te kijken. Jammer dat hij niet wat langer duurde, was niet verkeerd geweest.
Anoniem
Voor Nederlandse begrippen een goede film. De film speelt zich af in een restaurant waar veel gebeurt. De spanning wordt opgebouwd en houdt je aandacht scherp de gehele film. Ook wordt er gebruik gemaakt van humor van de ober. Dit zorgt soms weer voor grappige momenten die niet altijd in de werkelijkheid zouden kunnen gebeuren. Het einde van de film wordt er voor gezorgd dat de psychopaat laat weten waarom hij alles heeft gedaan. Hierdoor krijg je toch een beetje respect voor hem en zie je hem niet alleen maar aan voor een gek.
minka
Wist niet dat het een Nederlandse film was. Vond hem wel goed, de moeite waard om te kijken. Irritant en spannend, een voldoende.
Donald
Ik had wel iets meer van deze film verwacht. Hoewel ik de film niet slecht vond en Pierre Bokma goed speelde, vind ik het wel apart dat er een aantal zaken ongeloofwaardig waren. Wanneer je klappen krijgt in een vol restaurant staan andere gasten niet op en doen alsof het de 'normaalste' zaak van de wereld is. Hier en daar wat spannende momenten. Je wilt wel verder kijken om te weten hoe het afloopt. Het einde vond ik wat laf.
Van mij dan ook een cijfer 6!
Anique
Wat een tegenvaller. We dachten dat Dick Maas wat beters in huis had, maar de bijkarakters speelden allemaal heel erg slecht. Het verhaal was ook raar.
Anoniem
Wij vonden het een goede film! Leuk verhaal, spannend en een verrassend einde.
gerline
Ik vond de film eerlijk gezegd tegen vallen. Ik had er meer van verwacht, nadat ik de trailer had zien. De film blijft op 1 plek, namelijk het restaurant. Je blijft wel geboeid, want je wilt kijken hoe het afloopt. Het verhaal (waarom de man in kwestie dit doet) wordt ook steeds duidelijker. Een duidelijk verhaal, maar met weinig humor of actie etc. Daarom geef ik de film een 6!
Johan
Leuke film, de moeite waard. Ik ben weer trots op Dick Maas. Je heb verstand van van goeie films. Johan
Nicole
Inderdaad niks te veel gezegd, het is Dick Maas en Tom de Mol weer gelukt een hele goede film te maken! Maar ondanks dat de film ruim 2 Miljoen kostte en hoog aangeschreven werd, kwamen er maar 70.000 bioscoop bezoekers op af, en word deze film Quiz toch als een van de floppers van Dick Maas gezien, waar ik het persoonlijk niet mee eens ben? Vooral de acteurs Barry Atsma (Leo) en Pierre Bokma (de Man) waren erg goed en aan elkaar gewaagd! Ik vond het een goed verhaal, en je wordt zo in de film meegenomen dat de film is afgelopen voor dat je er erg in hebt. Het enige minpuntje wat ik heb, is dat de spanning in de film wel een paar niveau's hoger hadden gemogen. Verder vind ik het zeker een Nederlandse film die je wel gezien moet hebben. Maar bij het beoordelen en kijken van een film in je eigen taal ben je kritischer en leg je de lat hoger als dat je naar een b.v Engelstalige film kijkt? Al met al een goede psychologische dramafilm!!!
Anoniem
Het blijft vreemd dat anderstalige films op de een of andere manier sneller aan je eisen voldoen dan Nederlandstalige. Maar als je daar niet aan denkt dan moet je toch echt tot de conclusie komen dat het Dick Maas gelukt is om een heel goede film te maken. Een paar minpuntjes met wat humorachtige dingen waar ik het niet mee eens ben. Maar toch, eerlijk is eerlijk, een goede film.
Anoniem
Wat een ontzettende goeie film! Het is natuurlijk afwachten of de film leuk is om naar te kijken, omdat alles achter elkaar wordt verteld. De verhaallijn speelt zicht 85 minuten achter elkaar af zonder verschillende tijdzones. Omdat de acteurs zo goed acteren en het verhaal spannend is, lijkt het net alsof je maar een paar minuten aan het kijken bent terwijl je al een uur verder bent. Het is een ontzettend goeie film met de twee hoofdrolspelers die echt fantastisch goed acteren!
Ik zeg: echt kijken. Makkelijk te volgen en het lijkt alsof je net aan het kijken bent! 2 x achter elkaar gezien maar blijft een goeie film, zelfs voor een Nederlandse film!!!
Marjolein
Pierre Bokma zet een knap staaltje acteerwerk neer in deze spannende film. Vanaf het moment dat hij zijn intrede doet in de film houdt deze je meteen in zijn greep en is het tot het einde aan toe spannend. Het begin komt wat traag op gang maar de rest maakt het ruimschoots goed. Ook Barry Atsma laat zich van zijn beste kant zien in deze rol. Een topper van Nederlandse bodem. Een echte Dick Maas die je toch gezien moet hebben.
Anoniem
Wat een film! Het is van alles wat; spannend, lachwekkend, af en toe een tikje ongeloofwaardig etc. Spannend omdat je wilt weten hoe het afloopt. Lachwekkend door de restauranteigenaar en degene die de quizvragen stelt. Af en toe een beetje too much, maar zeker het kijken waard. De film krijgt van mij een 8!
Anoniem
Goede ingrediënten voor een ijzersterke thriller. Gespeeld door een linke, gestoorde psychopaat en daarmee Barry Atsma overtroeft. Het verhaal ontvouwt zich langzaam, waardoor je als kijker gaat zitten wachten op de eerste spannende scène, waarbij je emotioneel betrokken kunt raken. Als die scène er eindelijk is, hoop je, dat de film steeds spannender gaat worden, want dat verwacht je van deze regisseur. Met zulke sterke acteurs en ijzersterk thema. Helaas gebeurt dat niet en moet de kijker zich tevreden stellen met een voorspelbare afgeraffelde afloop. Jammer, een gemiste kans, maar door het sublieme spel van Pierre Bokma als psychopaat en het gladde type tv-presentator dat Barry Atsma neerzet, toch wel de moeite waard om de film te bekijken als aardig tussendoortje. Ik geef de film een 9 voor het spel en een 5 voor de spanning, dus gemiddeld een 7.
loading