Take Shelter (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Curtis LaForche woont in een klein stadje in Ohio samen met zijn vrouw Samantha en dochter Hannah, een 6-jarig doof...
Take Shelter

Take Shelter

Drama Thriller
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 56 min

Curtis LaForche woont in een klein stadje in Ohio samen met zijn vrouw Samantha en dochter Hannah, een 6-jarig doof meisje. Wanneer Curtis angstaanjagende dromen krijgt, houdt hij de visioenen voor zichzelf. Hij probeert zijn angst te onderdrukken door obsessief een stormbunker te bouwen in zijn achtertuin. Zijn schijnbaar onverklaarbare gedrag zorgt voor verwarring in zijn omgeving, maar de daaruit vloeiende spanningen in zijn huwelijk en de gemeenschap vallen in het niet bij wat zijn dromen werkelijk betekenen...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Take Shelter aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Hans
Dat Michael Shannon kan spelen was al duidelijk door zijn meesterlijke bijrol in Revolutionary Road. Nu draagt hij een hele film en met groot pijnlijk gemak. Bijna on-Amerikaans goed deze film. Ondanks de prachtige beelden van wervelstormen, very low key. Verder, echt acteerwerk zoals je niet vaak ziet. En, is wat hij vreest een geestelijke aandoening of....? Prachtige kleinschalige film met een enorme rijkdom aan menselijke emoties en beweegredenen, sommige begrijpelijk andere minder... Prachtig, puntje van de stoel!

Reviews

Anoniem
Lange opbouw inderdaad, maar wel net voldoende 'spannend' om het te blijven volgen. De opbouw van de film is goed!
Louis
Interessante film, zoals eerdere reviews al aangeven. Mogelijk wat traag, zeker voor de actie liefhebbers. Maar wel met een mooi weergegeven opbouw van normaal naar 'ben ik dan toch gek aan het worden?'. Wordt netjes neergezet door de acteurs met een vleug van 'stand by your man'.
Anoniem
Ik heb met plezier naar deze film gekeken. Het eerste uur had iets ingekort kunnen worden, maar dat is verder niet storend. Geen alledaagse film, maar daarom kan ik hem wel waarderen. Beoordeeld met een 8.
Merijn
Ondanks het feit dat het nogal een trage film is, vond ik hem over het algemeen prima. Het verhaal van de man die langzaam krankzinnig lijkt te worden wordt erg goed gespeeld door de hoofdpersoon. De schaamte die er zit rondom zijn mentale gesteldheid komt mooi naar voren. De rol van de tegenspeelster werd ook erg goed neergezet. Deze film moet het niet hebben van oppervlakkige actie of spanningsmomenten, maar vooral van goed acteerwerk. Mooi om weer eens zo'n film voorbij te zien komen.
Anoniem
Een aardige film. De film laat het gevecht zien van een man en zijn verbeelding of voorgevoel. De strijd die hij levert om toch door te zetten voor wat hij denkt dat goed is. Zijn dochter, die hem in het hier en nu houdt, geeft de film een beetje extra. Het is geen hoogdravende, diepe film, maar toch leuk om te zien.
loading