Lena (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Lena is het verhaal van een stevig 17 jarig adolescent meisje van Poolse afkomst, inwonend bij haar instabiele moeder....
Lena

Lena

Drama Arthouse Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2011 Duur: 1 u 54 min

Lena is het verhaal van een stevig 17 jarig adolescent meisje van Poolse afkomst, inwonend bij haar instabiele moeder. Eigenlijk is ze het gelukkigst als ze aan line-dancing doet. Dansend vergeet ze haar thuissituatie, dromend van een eigen huis en leuke vriend. Maar jongens willen haar eerder voor de seks dan voor de liefde. Zodra Lena verkering krijgt met de populaire Daan, lijkt haar droom alsnog werkelijkheid te worden.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Lena aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Nicole
Ik heb eigenlijk niks meer te vertellen, want ik ben het helemaal eens met de rewiew van Alexander, hij licht de film al tot in detail toe?! Emma Levie zet inderdaad in deze film een geweldig personage neer. Ze is van Poolse afkomst en een mollige jonge dame, vind het ook knap om zo'n rol neer te durven zetten! Ook leuk om te zien dat deze film eens om (gewone) mensen gaat en niet alleen van die supermodellen. Zelf vond ik deze film een klein beetje tegenvallen, maar dit is echt een film met een diepgang. Het enige ding waar ik mij een beetje aan stoorde is dat ik vind dat ze de actrice een BH aan hadden mogen doen! Of ik deze film een aanrader vind, kan ik niet zeggen, ik denk dat er verschillende meningen over komen. Zelf vond ik het geen topper, maar wel blij dat ik hem gekeken heb!!!

Reviews

Alexander
Regisseur Christophe Van Rompaey, bekend van o.a. de uit 2008 stammende film "Aanrijding in Moskou", vertelt in deze nieuwe prent het bijzonder triestige verhaal van Lena, een 17-jarig mollig meisje. Hij doet dit op een zeer eigenzinnige wijze. Wat meteen opvalt, is dat deze Belgisch-Nederlandse co-productie werd opgenomen in het ouderwetse 1.33:1-formaat. De kleuren zijn nogal triestig en donker en het tempo is eerder traag. De gecreëerde sfeer lijkt nog het meest op die van een nachtmerrieachtige droomwereld, waaruit niet te ontsnappen valt. Lena's leven is eentonig, verre van opgewekt en zeker niet rooskleurig. Even lijkt alles beter te worden voor haar, maar ook dit blijkt maar schijn te zijn. Niels Gomperts levert een leuke prestatie als Lena's vriend "Daan", Jeroen Willems is sterk als Daans vader "Tom", de Poolse Agata Buzek is overtuigend als Lena's moeder, maar de show wordt gestolen door filmdebutante Emma Levie, die een uitstekende "Lena" neerzet. Je wordt van deze prent niet echt vrolijk, maar de film is zeker het bekijken waard...
Anoniem
'Lelijk eendje' droomt van romantiek en die komt tot haar verrassing haar leven binnenwandelen. Maar dat leidt dan weer tot complicaties. Goed verhaal van puberend meisje, constant in conflict met haar moeder en worstelend met de (harde) werkelijkheid. Boeiende film, bij vlagen humoristisch, uitstekend acteerwerk, vooral van hoofdrolspeelster.
loading