Dolphin Tale (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In een inspirerend verhaal over de band tussen mens en dier, ontdekt de jonge Sawyer een gewonde dolfijn die naar een...
Dolphin Tale

Dolphin Tale

Drama Familie
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 48 min

In een inspirerend verhaal over de band tussen mens en dier, ontdekt de jonge Sawyer een gewonde dolfijn die naar een marineziekenhuis wordt gebracht en de naam Winter krijgt. Jammer genoeg verliest Winter door de verwondingen haar staart, en zonder die staart overleeft ze misschien niet. Maar met de toewijding van Sawyer, de expertise van een marine bioloog (Harry Connick, Jr.) en de genialiteit van een prothesist (Morgan Freeman) die een nieuwe staart moet maken, krijgt Winter misschien een tweede kans in het leven.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Dolphin Tale aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
filip
Prachtige film, meer kan je er niet aan toevoegen.

Reviews

Susannah
Heel ontroerend mooi verhaal in de trant van Free Willy, maar dan zonder de sentimentele voorspelbaarheid. Het prachtige aan dit op ware feiten gebaseerde verhaal zit hem in de chemie tussen de (jonge) acteurs en de oude Morgan Freeman. De jongen die zijn passie vindt in het vechten voor de toekomst van de dolfijn en daarmee de zin voor het leven terugvindt, is een mooi thema en zal velen weer eens inspireren om hun droom om met dieren te werken te blijven najagen.
Anoniem
Als rolstoeler en bekend met het wereldje, heb ik genoten van deze film. Het gevoel is zo herkenbaar om jezelf weer te accepteren.
Marieke
Leuke film! Mijn jongens en ik hebben er met veel plezier naar gekeken. Het verhaal wordt op een leuke manier verteld en de film loopt vlot door.
Anoniem
Leuke film. De fantasie wordt geprikkeld door het samenspel tussen de acteurs en de dieren. De kinderen hebben er ademloos naar gekeken.
Alexander
"Dolphin Tale" is een prachtig gemaakt, lekker ouderwets en sfeervol verhaal over de vriendschap tussen mens en dier en over het overwinnen van problemen. Walt Disney zou er blij mee zijn. Deze inspirerende prent is gebaseerd op waargebeurde feiten en valt op door o.a. mooie natuurscènes, uitstekende opnames met dieren, goed acteerwerk en mooie kleuren. Nathan Gamble is goed als de jonge "Sawyer" en ook Cozi Zuehlsdorff levert een mooie prestatie als "Hazel". Morgan Freeman is leuk als de prothesedokter. Maar de show wordt uiteraard gestolen door hoofdrolspeler "Winter". Na het bekijken van deze hartverwarmende familiefilm, voel je je als het ware dolfijn. Dikke aanrader ! ;-)
Lars
Echte Aanrader! Echt prachtig! De relatie tussen dier en mens bewijst het nog maar eens! Deze film samen met mijn vriendin gekeken en hier en daar toch echt 'n traan! Een 9 voor mij!
Anoniem
Echt een leuke familiefilm een aanrader!
Goed en realistisch gemaakt, mede ook omdat het op waarheid gebaseerd is.
Ilana
Niet alleen een film voor jong, maar absoluut ook voor oud! Misschien nog wel meer voor oud, want van de jongeren kunnen de ouderen nog veel leren. Wat een prachtige, ontroerende film. De acteurs spelen hun rol geweldig, zoals Morgan Freeman (als Dr. Cameron McCarthy) en Ashley Judd (als de moeder van Sawyer Nelson) en vooral de jongen, Nathan Gamble (als Sawyer Nelson) en het meisje, Cozi Zuehlsdorff (als Hazel Haskett) spelen de sterren van hemel. Verder een zeer goede cast. En niet te vergeten Winter, de dolfijn, wat een ontroerende rol heeft deze dolfijn. Deze film is echt de moeite van het zien waard! Wij hebben in ieder geval genoten.
Herman
Je moet ervan houden en dan is het een mooie film.
Omdat het waargebeurd is pakt het de meeste mensen op de goed plek.
Richard
Samen met mijn vrouw deze film gekeken. Als stoere man de ogen natuurlijk droog kunnen houden maar het is een tranentrekkertje..... Leuk voorspelbaar verhaal en inderdaad super dat de hoofdrolspeler de echte dolfijn is.
Aan deze film kan je je geen buil vallen.
Martijn
Wat een bijzonder mooie film. Heerlijk met het gezin gekeken, tranen in de ogen. Acteerwerk is goed, verhaal is erg mooi. Vooral ook omdat deze gestoeld is op het waargebeurd verhaal (en ook echt gespeeld wordt door Winter, de dolfijn). Na de film meteen gekeken op seewinter.com. Zo gaaf om ook echt via webcam de ster van de film te kunnen zien! Absolute aanbeveling om te kijken.
Anoniem
Dit is echt een mooie film. Flipper, dat was een gezonde dolfijn, maar deze staat voor de beperkte dolfijn. Hij laat zien dat hij niet anders is dan andere dolfijnen behalve dat zijn staart is geamputeerd. Zelfs deze dolfijn is een beest om trots op te zijn net als flipper.
Het is leuk om te zien dat deze dolfijn ook beperkte mensen helpt en dat de band tussen mens en dier enorm verscherpt wordt. Echt heel lief deze film, zo ontroerend en vertederend, zonder suikerzoet te zijn. Je ziet dat de dolfijn net zo moeilijk vindt om te accepteren dat ie beperkt is als de mens, daarom alleen moet je deze film zien! Een sterke aanrader.
Anoniem
Wat een heerlijke film! Echt een feel good movie. Het leuke is dat het echt gebeurd is. Heel ontroerend. Vooral mooi hoe zowel mens en dier met uitdagingen te maken krijgen. Je kan er echt wat van leren hoe met beperkingen om te gaan. Een aanrader voor jong en oud!
Anoniem
Dit is een prachtig waargebeurd verhaal over de nauwe band tussen dier en mens. De acteurs doen hun werk prima, zo ook de jonge telgen. Voor mij was het een enorme tranentrekker, omdat de band tussen de jongen en de dolfijn zo veel teweeg brengt. Dit waargebeurde verhaal laat gelukkig ook zien dat veel mensen erg begaan zijn met de natuur en al het andere wat moeder aarde ons brengt. Van mijn krijgt deze film een 9. Kijken dus!
Anoniem
Een superleuke film. voor herhaling vatbaar.
Nicole
Deze film heb ik geen woorden voor, in positieve zin bedoeld! Wat een schitterend, mooi en ontroerend verhaal, en wat geweldig om te zien hoe echte dierenliefhebbers zich inzetten voor dieren. Dit verhaal is echt gebeurd, wat het nog emotioneler maakt. Maar van de andere kant wordt er nu 1 dolfijn gered en geholpen, terwijl er in Japan in een verborgen lagune duizenden dolfijnen afgeslacht worden op de meest gruwelijke manier die je maar kunt bedenken (hier is ook een docu over gemaakt door de trainer van de tv-serie Flipper, die documentaire heet "The Cove"). Ik wilde dit even aanhalen omdat ik blij ben vooral na het zien van The Cove, dat er wel mensen zijn die zich inzetten voor dieren. Deze film is mooi verfilmd en de spelers zijn geweldig. Ook de muziekkeuze is goed, en de onderwater beelden zijn echt prachtig. Ook deze film krijgt van mij een 10! En de complimenten voor de maker van deze verfilming en zeker ook voor instellingen/mensen die dieren in nood helpen!!
loading