Utøya 22. juli (2018) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Op 22 juli 2011 laat een zwaarbewapende rechtsextremist een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting het eiland...
Utøya 22. juli

Utøya 22. juli

Drama
Taal: Noors Jaar: 2018 Duur: 1 u 33 min

Op 22 juli 2011 laat een zwaarbewapende rechtsextremist een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting het eiland Utøya trekt waar een zomerkamp voor jongeren plaatsvindt. Geschokt door het nieuws uit de hoofdstad zijn de jongeren in contact met hun familie thuis om ze gerust te stellen dat ze ver van het incident vandaan en veilig zijn. Tot er opeens schoten te horen zijn. In één take volgen we de 18-jarige Kaja die haar zusje zoekt, terwijl ze de 72 minuten durende aanslag probeert te overleven.

Eenmalige opname Overlevingsdrama Noorse tragedie Terrorisme Natuurlijke setting Historisch Eilandlocatie

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
Stereo 16:9
Nicole
Utoya, eiland in Noorwegen waar op 22-7-2011 een Noorse rechtsextremist Anders Breivik, een 32-jarige man het vuur opende op de jongeren, tijdens een jaarlijks jeugdkamp. Utoya is een verfilming gebaseerd op feiten en verhalen van de overlevende. In het verhaal wordt de tiener Kaja gevolgd gedurende de 72 minuten durende schietpartij. De film is aangrijpend en emotioneel. Losstaande van deze vreselijke ramp en puur beoordelen van de film, had er van mij wat meer diepgang en spanning in gemogen. De schutter komt niet in beeld. Des te min een film waarbij je haren rechtop gaan staan!
loading