The Experiment (2010) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Het begon als een wetenschappelijk experiment. Het draaide uit op een nachtmerrie. Een groep van 24 mannen doet mee...
The Experiment

The Experiment

Thriller
Taal: Engels Jaar: 2010 Duur: 1 u 32 min

Het begon als een wetenschappelijk experiment. Het draaide uit op een nachtmerrie. Een groep van 24 mannen doet mee aan een proef, waarbij het leven in een gevangenis twee weken lang wordt nagebootst. Een aantal mannen spelen de gevangenen, een aantal de bewakers. Maar naarmate de vrijwilligers zich meer en meer met hun rol vereenzelvigen, komt bij enkelen hun ware duistere aard bovendrijven. De spanningen lopen op en het komt tot een gewelddadige confrontatie...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Experiment aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Een erg leuke film, met een zeer mooi en goed verhaal erin, Adrien Brody... echt gewoon geweldig geacteerd. Je wordt echt meegenomen in de film, en leeft mee met de 'gevangenen'. Ik vond het gewoon een superfilm, het kijkt lekker, niet een ingewikkeld verhaal, en het heeft een mooi einde. Plus, het is ook nog eens echt gebeurd en dat zet je dan toch wel even aan het denken.

Zeker weten een aanrader, als je gewoon even op de bank wil gaan chillen en naar een film wil gaan kijken.

Reviews

Stefan
Pffff, heb 'm net afgekeken en ben echt zwaar onder de indruk. Knap staaltje acteerwerk van Adrien Brody en Forest Whitaker. Het verhaal was mij bekend, maar de film neemt je mee en gaat dieper dan je verwacht. Het is echt niet moeilijk om je in te leven in deze film... je kan simpelweg niet anders! Effe bijkomen hoor...

Echt een aanrader mensen! Deze moet je zien!
Bas
Goede film maar wel een ziek verhaal. Forest Whitaker speelt erg goed. Opvallend, hoe mensen in zo'n situatie kunnen reageren. Ik denk dat de film behoorlijk realistisch is. Een aanrader voor een zaterdagavondje.
Ina
Superspannende film waarbij je op 't puntje van je stoel zit. Geen moment saai. Geloofwaardig gespeeld, enge gedachte dat zoiets echt gebeurd is. Angstaanjagend dat mensen in zo'n situatie zich zo kunnen gaan gedragen en hun grenzen zo ver kunnen overschrijden. Verder geen ingewikkelde film, bevat veel actie. Dikke 8!
Anoniem
Als je op zoek bent naar geen standaard Hollywoodfilm is dit zeker een aanrader! Je kan je gemakkelijk inleven in het verhaal omdat er redelijk (voor mij in ieder geval) onbekende acteurs gebruikt worden. Hun gezichten zijn nieuw voor me dus dit is ook het enige personage wat ik van ze ken. Het idee achter de film is erg goed gevonden ook al is dit natuurlijk een 'remake'. Denk dat een ieder zich wel kan vinden in één van de personages. Dus wie ben jij? De valse bewaker of de medelevende bewaker of toch de opstandige gevangenen of ben jij The flying man?
Anoniem
Een spannende film, zeker interessant hoe de rolverdeling zich ontwikkeld in de personages met aan de ene kant de bewaarders en aan de andere kant de gevangenen. Echter kan de film mijns inziens niet tippen aan de Duitse variant. Die is geloofwaardiger daar de mensen die verantwoordelijk zijn voor het experiment en de boel in de gaten houden ook te zien zijn en uiteindelijk overmeesterd worden. Maar vermakelijk is deze film zeker!
Anoniem
Ik heb dit weekend zowel de Duitse als deze versie gekeken. Ik ben het niet eens met de mening dat de Duitse versie beter is. Persoonlijk vind ik deze film indrukwekkender. Ik heb ook het idee dat hier wat meer actie in zit. Wat me echter wel opvalt in beide films, is dat de gevangenen geen enkelbanden dragen, zoals blijkbaar in het echte experiment wel gebeurde.
Julian
Gekke film, de film is orgineel maar is het niet waard 2x te kijken. Forrest Whitetaker is een goede acteur, en dus ook in deze film zet hij een goede prestatie neer. Het verhaal verder is gek, maar je kan er mee leven. Als er echt geen andere film is probeer deze. Het is net niet een verspilling van je tijd.
Hennie
Ik heb de Duitse versie niet gezien dus daarom vond ik dit een interessante film. Ik zou hem aan mijn vrienden aanraden!
Anoniem
Ja, een goede film.
Of de Duitse versie beter is.. ik weet het niet. Anders denk ik.
Goede acteurs die het verhaal krachtig dragen.
Wel redelijk voorspelbaar.
Lenneke
Ik sluit me aan bij de andere reviews. Maar omdat het verhaal gebaseerd is op het standford experiment in de jaren 70, wilde ik toch de film kijken. Ik had het gevoel dat de film maar een half uur duurde, je bent aan het wachten op iets groots. Maar dit krijg je niet echt. Geen goede film, wel een interessant verhaal. Google op stanford prison experiment en je krijgt het echte verhaal.
Anoniem
Goede film om te zien. Uiteraard is het echte verhaal aangedikt, maar dit brengt iets meer spanning in het verhaal. Spelen goede acteurs in de film en is op geen enkel moment saai. Wellicht een beetje ongeloofwaardig op sommige punten, maar leuk om te zien. Wat mij betreft een aanrader om te kijken.
Marije
Geen geweldige film en de karakters zijn ook niet echt geloofwaardig uitgewerkt. Maar verder wel een prima film die nergens saai wordt.
Rob
Zwakke remake van de fantastische Duitse film Das Experiment.
Deze 2e versie mist spanning en opbouw. Geen sterke film.
Elibert
Ik sluit me aan bij de overige reacties: je zit maar te wachten op iets, wat uiteindelijk gewoon niet komt...
Danielle
Viel wel wat tegen. Er had wat meer een verhaal uitgehaald kunnen worden. Veel geweld, wat weinig functie heeft, als je al kunt zeggen dat geweld een functie heeft. Het einde was ook vaag en onduidelijk. Geen aanrader dus.
Paul
Het is inderdaad niet echt een hele goed film. Eigenlijk slaat het nergens op.. veel geweld zonder dat er over nagedacht is.
Alexander
"The Experiment" is een totaal overbodige, nogal zwakke Amerikaanse remake van de oorspronkelijke Duitse film uit 2001, "Das Experiment", van Oliver Hirschbiegel. De Duitse film scoort op alle vlakken veel beter en is vooral veel overtuigender...
loading