Battle of the Sexes (2017) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King en ex-kampioen en...
Battle of the Sexes

Battle of the Sexes

Komedie
Taal: Engels Jaar: 2017 Duur: 1 u 57 min

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs werd bestempeld als de 'Battle of the Sexes'. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden. De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling. King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie.

Tennis Spektakel Historisch Gendergelijkheid Historische authenticiteit Jaren '70 Sportarena's

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
NL Stereo 16:9
Karen
Battle of the Sexes is gebaseerd op een waargebeurde strijd tegen genderongelijkheid. Het is begin jaren 70 als tennisster Billy Jean topprestaties levert op de tennisbaan maar daarvoor zwaar onderbetaald wordt. Om gelijkwaardigheid van vrouwelijke topsporters te bewerkstelligen organiseert ze een toernooi. Dit trekt de aandacht van oud-tenniskampioen Bobby Riggs die voor veel geld een krachtmeting voorstelt tussen Billy en hemzelf om de battle of the sexes te beslechten. Bobby presenteert zich als een chauvenistische pig en zorgt daarmee voor vermakelijke film over een serieus onderwerp.

Deze film komt ook voor in:

loading