Tulipani (2017) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De romantische Zeeuwse boer Gauke wil na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten, en fietst naar het zuiden van...
Tulipani

Tulipani

Komedie Drama Nederlandstalig
Taal: Engels Jaar: 2017 Duur: 1 u 28 min

De romantische Zeeuwse boer Gauke wil na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten, en fietst naar het zuiden van Italië. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Tulipani aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Gerard
Fijne film met in een prachtig Italiaans decor. Een vleug humor en een bijzonder verhaal wat je raakt. Een verhaal van toen en nu. Een film met een rauw randje. Een film met fantasie maar ook zeker de werkelijkheid. Geweldig acteerwerk, een heerlijke film om naar te kijken met een lach en een traan. Terecht de openingsfilm van het filmfestival.

Reviews

Willem
Dit is een aanrader!
De basis van deze film lijkt op een aflevering van 'Ik vertrek', maar dan veel leuker. Vlot gefilmd met een afwisselende mix van drama, humor, romantiek en een beetje geweld. Met het landschap en de rustieke dorpsgezichten van Italië op de achtergrond is het ook nog eens mooi om naar te kijken.
In het begin moet je wel goed opletten, want er wordt nogal heen en weer gesprongen in de tijd.
loading