Pimpinone (2009) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Het Combattimento Consort Amsterdam speelt Telemann's korte komische opera Pimpinone. De strijd tussen de seksen...
Pimpinone

Pimpinone

Muziek
Taal: Duits Jaar: 2009 Duur: 1 u 26 min

Het Combattimento Consort Amsterdam speelt Telemann's korte komische opera Pimpinone. De strijd tussen de seksen was in de tijd van Georg Philipp Telemann vaak de aanleiding voor een goede grap en daardoor een geschikt onderwerp voor een intermezzo. Het publiek was dol op deze vaak spectaculaire en op sagen gebaseerde vorm van vermaak en hoewel er veel verloren zijn gegaan vormen ze de basis voor de opera zoals wij die nu kennen. Het eerste complete intermezzo dat wij nog kennen is'Pimpinone' van Tomaso Albinoni. Het verhaal van de slimme kamermeid die haar rijke maar domme broodheer zover weet te krijgen dat hij met haar trouwt, was mateloos populair toen Telemann besloot het plot voor een van zijn eigen composities te gebruiken. De componist gebruikte hetzelfde libretto van Pietro Pariati, creëerde hiermee zijn eigen Duits/Italiaanse versie en voorzag het van nieuwe muziek. Het resultaat was een van zijn meest succesvolle theaterstukken.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Pimpinone aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading