Loving (2016) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Loving vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en...
Loving

Loving

Drama
Taal: Engels Jaar: 2016 Duur: 1 u 58 min

Loving vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden. Na hun huwelijk heeft het echtpaar maar liefst negen jaar lang moeten vechten voor het recht om samen als een familie in hun geboortestad te mogen wonen. Hun rechtszaak, Loving v. Virginia, werd helemaal tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Hiermee werd dit waargebeurde liefdesverhaal over de hele wereld een bron van inspiratie.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Loving aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Karen
Film over het interraciale huwelijk van Richard en Mildred Loving. Wat hun verhaal bijzonder maakt is dat tot in de jaren 60 interraciale huwelijken in Virgina, USA en andere staten strafbaar waren. Ongelofelijk maar waar. Pas met de rechtsgang van de Loving's kwam hier verandering - iedereen mag trouwen met wie hij wil, dat is een fundamenteel recht (deze uitspraak is ook van belang geweest voor de homobeweging). Het hele verhaal is mooi in beeld gebracht met gebruikmaking van authentiek materiaal.
loading