Slumdog Millionaire: De 18 jarige Jamal, een weesjongen uit de sloppenwijken van Mumbai, staat op het punt om 20 miljoen rupies te winnen in de Indische versie van het programma 'Weekend Miljonairs'. Hij is nog maar één vraag verwijderd van de overwinning, wanneer de politie hem aanhoudt omdat ze hem verdenken van vals spel. Jamal vertelt hen over zijn leven op straat, zijn familieperikelen en zelfs over het meisje waarop hij verliefd werd en dat hij uit het oog verloren is. Maar hoe is deze jongen die niet in geld geïnteresseerd is in de finale van 'Weekend Miljonairs' beland? En hoe komt het dat hij het antwoord weet op alle vragen?
×
Slumdog Millionaire
De 18 jarige Jamal, een weesjongen uit de sloppenwijken van Mumbai, staat op het punt om 20 miljoen rupies te winnen in de Indische versie van het programma 'Weekend Miljonairs'. Hij is nog maar één vraag verwijderd van de overwinning, wanneer de politie hem aanhoudt omdat ze hem verdenken van vals spel. Jamal vertelt hen over zijn leven op straat, zijn familieperikelen en zelfs over het meisje waarop hij verliefd werd en dat hij uit het oog verloren is. Maar hoe is deze jongen die niet in geld geïnteresseerd is in de finale van 'Weekend Miljonairs' beland? En hoe komt het dat hij het antwoord weet op alle vragen?
Details
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (4)Slumdog Millionaire
Geschreven door: Anoniem
   28-03-2014
schitterend, spannend tot het eind
Geschreven door: Esther
   10-05-2011
Eerlijk en oprecht gezegd, "Dit is 1 van mijn lievelingsfilms". De manier waarop je jezelf kan inleven in het verhaal is machtig. De harde realiteit van corruptie in die landen word duidelijk gemaakt aan onze westerse cultuur. Het afwisselende van actie en romantiek is het mooie in dit verhaal. Het is ontroerend en hard, maar aan de andere kant maakt de romantische sfeer het draaglijk om naar te kijken.
Geschreven door: judit
   18-12-2010
Hartverwarmend, lief, eerlijk en realistisch. Aanrader voor de kijker die iets meer verhaal verwacht.
Geschreven door: Anoniem
   25-10-2009
Deze Bollywood movie, is absoluut geen Bollywood movie, is gewoon een heel leuk verhaal over een jongen die mee doet met een kwis, en de programma makers snappen niet waarom hij altijd de antwoorden weet. De film laat zien hoe hij dit allemaal wist.
Schrijf zelf een review