The Idol (2015) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het...
The Idol

The Idol

Drama
Taal: Arabisch Jaar: 2015 Duur: 1 u 34 min

Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25-jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv-talentenjacht 'Arab Idol', waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met succes. In 2013 bezorgt hij zijn thuisland een zeldzame overwinningsroes met het officieuze Palestijnse volkslied 'Ali al-Keffiyeh' en is het jonge talent verantwoordelijk voor een uniek, bevrijdend moment van nationale trots in Palestina.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Idol aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Gerard
Mooie film, zonder overdreven mooie mensen en opgepimpte beelden. Rauw decor van oorlog en vernietiging.Indrukwekkend. Mooi ook dat dit zonder woorden bij je binnen kan komen. Geen propaganda en dergelijke. Vleugje spanning, vleugje romantiek en prachtige inkijk in het leven in de Gazastrook. Al zal de ellende vele malen groter zijn dan je in deze film ziet.
Aanrader.
loading