Spotlight (2015) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Spotlight vertelt het waargebeurde verhaal over het verslag van The Boston Globe over diverse seksschandalen binnen de...
Spotlight

Spotlight

Drama
Taal: Engels Jaar: 2015 Duur: 2 u 3 min

Spotlight vertelt het waargebeurde verhaal over het verslag van The Boston Globe over diverse seksschandalen binnen de katholieke gemeenschap in Massachusetts in 2001. De onderzoeksafdeling 'Spotlight' van The Boston Globe wordt ingezet hier verslag van te doen, maar de zaak blijkt groter en ingewikkelder dan gedacht: tijdens de zoektocht naar de waarheid raken ze verwikkeld in een politiek spel waarin ze ontdekken dat niet alle betrokken partijen hetzelfde belang hebben.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Spotlight aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Martijn
Met een cast met Michael Keaton, Stanley Tucci en Mark Ruffalo zit je wat betreft het acteerwerk wel goed met deze film. Het script is ook scherp geschreven en geeft een geloofwaardig beeld van het onderzoek naar het bedekken van misbruik door priesters in de katholieke kerk in Boston. De onthulling daarvan bracht het balletje aan het rollen voor de hele wereld.

Spotlight blijft echter een beetje steken op het niveau van zeer goed ambachtelijk vakwerk. De film mist filmische flair en focust wat te veel op de praktijk en te weinig op de filosofische vragen achter het schandaal.
loading