Everest (2015) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De ervaren bergbeklimmers Rob Hall (Jason Clarke) en Scott Fischer (Jake Gyllenhaal) leiden twee verschillende expedities...
Everest

Everest

Avontuur
Taal: Engels Jaar: 2015 Duur: 1 u 56 min

De ervaren bergbeklimmers Rob Hall (Jason Clarke) en Scott Fischer (Jake Gyllenhaal) leiden twee verschillende expedities naar de top van de hoogste berg ter wereld: Mount Everest. Op de berg komen ze terecht in één van de hevigste sneeuwstormen ooit. De bergbeklimmers krijgen te maken met de meest barre omstandigheden wanneer hun levenslange obsessie om de top van de Everest te bereiken verandert in een adembenemende strijd om te overleven.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Everest aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Geert
Knappe verhaal en het echt gebeurd zijn geeft natuurlijk een echte boost aan het gegeven. Een Everest beklimming in 1996 gaat grondig mis.De euforie van het behalen van de top keert al snel om in angst en afzien wanneer ze op de weg terug worden getroffen door een zeer grote sneeuwstorm. De slachtoffers stapelen zich op in base kamp is het bang afwachten.Je kunt je de emoties van die mensen moeilijk voorstellen, maar de film zet de personages waardig neer.Sober verhaal,verteld met de gedeelde vreugde en de gedeelde smart, met respect voor de klimmers hun moed en passie om de berg te bedwingen.

Reviews

Rob
Aardige film over het waargebeurde verhaal van een groep bergbeklimmers. Het is allemaal wel erg 'Hollywood'met hier en daar wat overdreven sentimenteel gedoe maar de film kijkt zich lekker weg. Leuk om eens gezien te hebben.
Maarten
Heb de film niet gezien maar gok dan maar even dat het een redelijke film was met een goede verhaallijn. De acteurs doen hun best, we zijn lekker buiten op de berg.
Nicole
Everest, ik heb lang uitgekeken naar deze film. Het is zeker geen slechte film maar ook geen hoogstandje. Het aangrijpende is dat dit gefilmd is naar een waargebeurd verhaal, wat vooral bij de aftiteling goed duidelijk wordt. Ondanks de film goed van opzet is, de filmset prachtig en de acteurs realistisch overkomen, had de spanning in de film wat mij aan betreft zeker meer erin gemogen, hierdoor zwakt de film wat af. Des te min een vermakelijke film die je weet te ontroeren, maar is toch niet voor iedereen weggelegd!
loading