Michiel de Ruyter (2015) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Halverwege de 17e eeuw is Nederland één van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de...
Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter

Actie Drama Avontuur
Taal: Nederlands Jaar: 2015 Duur: 2 u 26 min

Halverwege de 17e eeuw is Nederland één van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken. De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Michiel de Ruyter aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Sven
Geweldig de vaderlandse geschiedenis in volle glorie. een film die je echt moet zien

Reviews

Vicky
Prachtige (ver)film(ing) van heldendaden , oorlog , drama , liefde en bitter verdriet.Deze film had het wel allemaal. Michiel als moedige , doch eenvoudige man met een gezin maar geniaal als heer en meester op de Nederlandse , Engelse zeeën.Politiek dat hier realistisch neergezet is waar niet iedereen mee gezind is , zelfs niet in de 17e eeuw ;). Moeilijke beslissingen , weinig tot geen keuze leefde hij en het Nederlandse volk maar toch staat moed hier dan weer centraal. aanrader voor jong en oud , verhaallijn is schitterend !
Peter
Goed gespeeld door de diverse acteurs, ook de kinderen. De strijd tussen Tromp en De Ruyter, maar ook tussen Prinsgezinden en staatsgezinden wordt geloofwaardig neergezet. Jammer dat de film af en toe wat traag is. Ook de (kanon)herrie is soms wel heel hevig, had voor de film ook prima wat minder gekund. Goed om de vaderlandse geschiedenis zo tot leven te brengen.
Leo
Ook toen, in de tijd waarin deze film zich afspeelt, ten tijde van de oprichting der Nederlanden, zijn politieke spelen net als nu belangrijker dan het resultaat.
Deze film geeft een glimp weer van de tijd weer waarin onze grootste held der Nederlanden heeft geleefd.
Uiteindelijk kent iedereen Michiel en kent bijna niemand Willen III (tenminste bijna niemand in Nederland)
De Nederlandse film is gegroeid en dit is zeker een aanrader voor scholen om deze roerige tijd in onze vaderlandse geschiedenis eens nader te belichten.
Anoniem
Voor een Nederlandse productie niks mis mee. Komt toch heel aardig overeen met de werkelijke geschiedenis van Michiel de Ruyter.
Anoniem
mooie en indrukwekkende film een aanrader ook voor op school tijdens geschiedenis zou het wat leuker maken
Maarten
Relaxte film. Heel relaxed.
loading