Wakolda (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Patagonië, 1960. Een Duitse dokter ontmoet een Argentijns gezin en besluit met hun mee te gaan naar het Nahuel Huapi meer...
Wakolda

Wakolda

Thriller Drama Arthouse
Taal: Spaans Jaar: 2013 Duur: 1 u 30 min

Patagonië, 1960. Een Duitse dokter ontmoet een Argentijns gezin en besluit met hun mee te gaan naar het Nahuel Huapi meer waar de familie een hotel gaat exploiteren. Hij huurt een kamer voor een paar maanden en wordt al snel opgenomen door de familie. De vader en moeder zijn blij met deze charismatische man met zijn elegante manieren en medische kennis. Ze vertrouwen al snel de zorgen om hun dochtertje Lilith, die kampt met groeistoornissen, aan hem toe. De moeder die zwanger is van een tweeling is ook maar wat blij met de medische aandacht totdat ze erachter komen dat het om Josef Mengele gaat, één van de allergrootste oorlogsmisdadigers..

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Wakolda aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Gerard
Verrassende film, de jaren 60 zijn goed weer gegeven. Jammer dat je vooraf al weet door de filmomschrijving wie de arts is.
Acteerwerk is goed en het thema heftig. Niet te geloven dat deze man al die tijd na de oorlog vrij heeft kunnen rondlopen en zijn praktijken heeft voortgezet. Deze film is zeker een aanrader.

Reviews

Vicky
Interessante film over hoe een arts , niet veel later dan de oorlog en het zogenaamde " zuiver ras " , experimentele behandelingen toepast op de te kleine , volgens leeftijd , jonge 12-jarige Lillith. Alsook is de moeder blij dat zij onderzocht word door deze arts,maar bijzonder teleurgesteld als zij te weten komt dat er in feite met haar ook geëxpereminteerd werd en dit tijdens de zwangerschap van haar tweeling alsook met de tweeling die te vroeg geboren word zelf. De fotografe in de film is een nogal duister figuur die de arts aangeeft,hijzelf hielp op de een of andere manier dit gezin wel daar zijn methode wel zijn vruchten afwierp betreft de kleine Lillith, zij groeide uiteindelijk toch maar liefst enkele centimeters die ze anders niet zou behaald hebben.
Als hij plots moet vluchten krijgt de kijker ook ergens een meelijwekkend beeld over de arts en dit zien we ook aan Lillith . Veel valt over deze film in principe niet te zeggen , behalve ; bekijk hem en geniet ervan , het is boeiend.Experimenteren met mensen kan bij de ene mens OK zijn en bij de andere geheel onaanvaardbaar. Wie wil graag een proefkonijn zijn ten koste van de wetenschap en dus ook tot slot in het belang van onze nakomelingen ? Tot op heden worden mensen nog steeds gebruikt als proefkonijn , zie maar de aanvraag om medicijnen te testen bv. , doch wat hij deed was geheel zonder de wetenschap van deze mensen dat zij een proefkonijn waren , de moeder opteert hier om de arts toe te laten , maar vaderlief vertrouwt hem voor geen haar en laat het niet toe. Misschien een film voor zij die interesse hebben in het ontstaan van diverse methoden in de medische wereld ? een zeven van mij , doch het is jammer dat de film zo beperkt blijft in het werk van de arts , ik had graag meer van zijn " werk " gezien .
loading