Stille Nacht (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. 1818. De jonge en idealistische Joseph Mohr wordt aangesteld als nieuwe priester van Oberndorf, een kleine...
Stille Nacht

Stille Nacht

Drama
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 31 min

1818. De jonge en idealistische Joseph Mohr wordt aangesteld als nieuwe priester van Oberndorf, een kleine Oostenrijkse stad in de buurt van Salzburg. Wanneer Joseph een kerkkoor opricht met de verstotene uit de lokale café en dan ook nog eens hen wil laten gaan zingen in het Duits in plaats van het gebruikelijke Latijn, dreigt de kerkelijke leiding hem met disciplinaire maatregelen. Hij staat voor een moeilijke beslissing of hij het door hem zelf geschreven lied Stille Nacht zal laten zal uitvoeren in de kerkdienst de volgende dag.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Stille Nacht aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Alexander
'Silent Night' is een Amerikaans-Oostenrijkse tv-film geregisseerd door Christian Vuissa. Het verhaal is interessant en waargebeurd. Het acteerwerk is vrij goed. Hoofdrolspeler Carsten Clemens overtuigt als 'Joseph Mohr'. De locaties en de decors zien er geloofwaardig uit. Alles wordt sfeervol in beeld gebracht. Het enige spijtige aan deze prent is, dat er door de acteurs Engels wordt gepraat in plaats van Duits. Dit ondermijnt het realisme. Het gebruik van Engels was echter waarschijnlijk een eis van de Amerikaanse producers. Toch blijft deze prent zeker het bekijken waard, vooral tijdens de kerstperiode.
loading