Le Grand Cahier (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn de inwoners van een grote stad overgeleverd aan luchtaanvallen en...
Le Grand Cahier

Le Grand Cahier

Drama Oorlog
Taal: Hongaars Jaar: 2013 Duur: 1 u 48 min

Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn de inwoners van een grote stad overgeleverd aan luchtaanvallen en hongersnood. De tweeling Egyik en Masik worden bij hun grootmoeder achtergelaten op het Hongaarse platteland, ondanks het feit dat dit een wrede, drankzuchtige vrouw is. Het tweetal realiseert zich dat de enige manier om de onmenselijke wereld van volwassenen en om te gaan, is door hun gevoelens uit te schakelen en genadeloos te handelen. Ze leren zichzelf honger, pijn en emotie te negeren. Egyik en Masik scholen zichzelf met behulp van bijbel teksten, verwerken het mentale gestel en trainen iedere dag hun lichamen en houden hun handen boven vlammen om zichzelf te harden. De twee houden een dagboek bij waarin alles wat ze meemaken tijdens de oorlog wordt opgetekend: Het Dikke Schrift. Intussen zijn ze gewend geraakt aan de corruptie en gruwelen van een door de oorlog verscheurde wereld gevuld met hypocriete priesters, soldaten die wreedheden begaan, ooit vreedzame dorpelingen die elkaar nu verraden en ouders die alleen om zichzelf geven. De uiteindelijke 'bevrijding' spant de kroon: het dorp en haar inwoners worden geteisterd door verkrachtingen en (zelf)moord. De moeder van de jongens komt terug om de jongens op te halen. En ook hun vader doet zelfzuchtig beroep op de jongens.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Le Grand Cahier aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL 5.1 (1850Kbps/Download) 16:9
Dieter
Een prachtige oorlogsfilm over de hardheid en waanzin die de oorlog met zich meebrengt en waar ook kinderen moeten in opgroeien. Deze beide kereltjes zetten een pracht prestatie neer en de ontknoping is helemaal niet wat men ervan verwacht. Zeker een aanrader!

Reviews

Vicky
Een sterke film met een goede verhaallijn , het toont dat oorlog veel met volwassenen maar ook met kinderen doet . Het verhaal gaat grotendeels over twee broers die onafscheidelijk zijn en zichzelf trachten te harden , terwijl de realiteit op zich reeds te hard is waardoor ze steeds meer ' gehard ' worden . Hoe egocentrisch de mens kan zijn , zelfs naar eigen kinderen toe .De film neemt meer naar het einde toe een andere wending betreft de " band " met hun grootmoeder die ze amper kennen dat dan weer een ontroerende ' touch ' geeft , ik heb genoten van deze film , een aanrader voor jong en oud . Een 7 van ons .
loading