Hollywood Banker (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In de jaren '80 wordt de Nederlander Frans Afman de belangrijkste bankier van Hollywood en een van de...
Hollywood Banker

Hollywood Banker

Documentaire
Taal: Engels Jaar: 2014 Duur: 1 u 22 min

In de jaren '80 wordt de Nederlander Frans Afman de belangrijkste bankier van Hollywood en een van de machtigste mannen in de industrie. De Italiaanse producent Dino De Laurentiis had hem eerder de filmwereld leren kennen, en samen ontwikkelen zij een financieringssysteem dat de onafhankelijke filmindustrie voor altijd zal veranderen, genaamd het pre-sales systeem. Gedurende bijna twintig jaar is Frans doorslaggevend in de totstandkoming van films als 'Platoon', 'The Terminator' en 'Dances with Wolves'. Ook staat hij aan de wieg van vele onafhankelijke productiemaatschappijen, zoals Cannon, Hemdale en Carolco.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Hollywood Banker aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading