The Rescuers (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Deze film van Emmy Award-winnende filmmaker Michael King, onthult de grotendeels onbekende verhalen van 13...
The Rescuers

The Rescuers

Documentaire Oorlog
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 30 min

Deze film van Emmy Award-winnende filmmaker Michael King, onthult de grotendeels onbekende verhalen van 13 heldhaftige en moedige diplomaten die ten koste van zichzelf, tienduizenden Joden hebben geholpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film volgt Stephanie Nyombayire, een jonge Rwandese anti-genocide activist die 100 leden van haar familie in de Rwandese genocide van de jaren '90 heeft verloren en Sir Martin Gilbert, de beroemde 20e eeuw en Holocaust historicus. Ze doorkruisen 15 landen en drie continenten om overlevenden en nakomelingen van de diplomaten te interviewen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Rescuers aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Vicky
Ik was in the mood voor een film doch ik heb geen spijt van deze schitterende docu!Geen nepbeelden , de gruwelen van de oorlog onthullen zich steeds verder als getuigen hun verhaal doen.hoe zij nog steeds tranen laten om de man van wie er geen foto te zien is , zijn gruweltaferelen, wat hij anderen aandeed en hoe hij anderen meesleepte in zijn mislukte wereld.Hitler heerste in iedereen en bracht bij velen slechts angst en vooral terreur. Doch weten enkelen zich te kunnen ontdoen van die brainwashing en toont men hier welke diplomaten vele mensen gered hebben , zij mochten het helaas duur bekopen maar zullen voor eeuwig in dank genomen blijven en herinnerd worden. Het is een jammer feit dat ik van zulke namen nog niet afwist en dat men er zo stilzwijgend over is in andere docu's en andere films. Het gaat altijd maar over Hitler terwijl hij zeker al geen lof geprezen verdient!ik raad deze docu iedereen aan , jong en oud omdat de waarheid er dik bovenop ligt en Hitler hier niet voortdurend alle lof toegeprezen werd. Dikke vette tien !

Reviews

Anoniem
Indrukwekkende docufilm over mensen, die hun levens en carrières op het spel zetten voor het redden van slachtoffers van genocide.
Zeer de moeite waard om te bekijken
loading