Oorlogsgeheimen (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. 1943. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische...
Oorlogsgeheimen

Oorlogsgeheimen

Familie Oorlog
Taal: Nederlands Jaar: 2014 Duur: 1 u 32 min

1943. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische Zuid-Limburgse dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders sluiten zich aan bij het verzet en die van Lambert worden lid van de NSB. Dan komt ook nog Maartje, een bijzonder meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z'n vriendschap met Lambert, maar ook z'n hele gezin te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beiden te redden.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Oorlogsgeheimen aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
J.A.
Prachtige film over vriendschap in de oorlog. Het is een gezinsfilm, met kinderen vanaf 6 jaar, die al meer begrijpen over oorlog. Goede beelden, sterke spelers en een spannend plot.

Reviews

Anoniem
Heb de film al een gezien echt mooi, moet alleen wel meer over de tweede oorlog weten dan deze film anders snap jeJemen niet.
Ronald
Ik vond het een zeer goede film om naar te kijken. Drie kinderen ervaren de oorlog aan drie verschillende kanten. NSB, Verzet, Joodse kant. Niet alles is zoals het lijkt. De film zet in op vriendschappen die lijken te verdwijnen in oorlogstijd. De jonge spelers zijn zeer overtuigend en voor mij was dit een van de betere nederlandse films die makkelijk in het rijtje oorlogswinter, zwart boek etc past.
Anne
Indringende film over de vriendschap tussen twee jongens die aan verschillende kanten staan. Als daar een joods meisje tussenkomt ontstaat er een gevaarlijke situatie. Zal hun vriendschap overwinnen?
Liesbeth
Boeiende film over drie kinderen die met elk een eigen achtergrond de Tweede Wereldoorlog meemaken in Limburg. Ze proberen te begrijpen wat er gebeurt, willen betrokken zijn, als volwassen worden beschouwd, wat hun vriendschap en loyaliteit nogal op de proef stelt. Voor zowel volwassenen als kinderen een interessant verhaal in een aansprekende setting. De drie kinderen spelen heel goed!
Alexander
'Oorlogsgeheimen' is een Nederlandse speelfilm geregisseerd door Dennis Bots. Het is een geslaagde prent voor het hele gezin over vriendschap in oorlogstijd. Het verhaal is gebaseerd op een boek van Jacques Vriens. Alles wordt sfeervol in beeld gebracht. Het camerawerk is mooi. De kleding, de decors, de attributen zien er geloofwaardig uit. De locaties zijn goed gevonden. Er wordt overtuigend geacteerd. De jonge cast is goed. Zowel Pippa Allen (Maartje), als Joes Brauers (Lambert) leveren puike prestaties. De show wordt naar mijn gevoel echter gestolen door Maas Bronkhuyzen, die werkelijk uitstekend acteert. Dit is een aanrader.
loading