The Two Faces of January (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. 1962. Het stijlvolle Amerikaanse koppel Chester en Colette vertoeft in Athene waar ze tijdens een...
The Two Faces of January

The Two Faces of January

Drama Thriller
Taal: Engels Jaar: 2014 Duur: 1 u 33 min

1962. Het stijlvolle Amerikaanse koppel Chester en Colette vertoeft in Athene waar ze tijdens een uitstapje naar de Akropolis de jonge Grieks sprekende Amerikaan Rydal tegenkomen. Hij werkt als gids en probeert tegelijkertijd toeristen op te lichten. Als het echtpaar hem voor een diner uitnodigt in hun exclusieve hotel, wordt hij ingezet om te helpen het lichaam van een schijnbaar bewusteloze man te verplaatsen. Rydal raakt hiermee ongewild verstrikt in het grimmige web van het duo en probeert hier uit te geraken. Maar dat wordt bemoeilijkt voor de liefde die hij voelt voor Colette.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Two Faces of January aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Alexander
'The Two Faces Of January' is een degelijke thriller van de in Iran geboren regisseur Hossein Amini. Deze Engels-Frans-Amerikaanse coproductie is erg sfeervol en is lekker ouderwets. Het verhaal is vrij spannend en wordt doeltreffend opgebouwd. Het scenario is efficiënt. De locaties zijn mooi en alles wordt verzorgd in beeld gebracht. Er wordt overtuigend geacteerd door zowel Viggo Mortensen, als Kirsten Dunst en Oscar Isaac. Deze prent is zeker het bekijken waard.

Reviews

Geert
Chester en Colette zijn op vakantie in Athene en genieten van het leven. Geld is er genoeg en dat stralen ze ook uit. Wanneer een jonge man hen opvalt, geraken ze in contact met hem. Hij is lokale gids en wil hen wel rondleiden. Ze geraken bevriend en wanneer Isaac iets terugbrengt vindt hij Chester in een compromitterende situatie. Hij helpt maar maakt zich zo medeplichtig. Nu is hij genoodzaakt hen verder te helpen wil hij zichzelf redden. Maar niets is wat het lijkt en bedrog loert om de hoek. Alhoewel het verhaal interessant klinkt, vind ik het zeer saai uitgewerkt, de klinkende namen kunnen het ook niet redden met hun acteerprestaties. De film kon mij op geen enkel moment boeien of verrassen.
loading