The Great Debaters (2007) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In dit waargebeurde verhaal vormt professor Melvin B.Tolson een debatteam van zwarte studenten. We spreken over...
The Great Debaters

The Great Debaters

Drama
Taal: Engels Jaar: 2007 Duur: 2 u 2 min

In dit waargebeurde verhaal vormt professor Melvin B.Tolson een debatteam van zwarte studenten. We spreken over Texas in de jaren 30, en de bevolking heeft te maken met dagelijkse beledigingen, onderdrukking en zelfs lynchpartijen. De politiek radicale Tolson weigert echter te stoppen met zijn inspanningen en stuwt zijn team naar grote hoogte. Door gebruik te maken van de kracht van het woord groeien de jongeren uit tot een nationaal symbool. De prestigieuze Universiteit Harvard nodigt het team uit voor een duel tegen hun eigen debatteam, de nationaal kampioen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Great Debaters aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Hans
Indrukwekkend, waargebeurd verhaal over de strijd voor gelijkheid tussen de verschillende etnische groepen in de VS. Geweldig om te zien hoe er gestreden kan worden met het woord; een kunst die opnieuw zou moeten worden geleerd in onze tijd. Elkaar overtuigen met argumenten en waar nodig geweldloos verzet, dat is dé manier om onrecht in de samenleving te bestrijden. Overtuigend gebracht door Denzil Washington, een film die je bijblijft.
loading