Louise's Diary (2010) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Een oude man herleest het dagboek van een jonge joodse vrouw, geschreven tijdens de bezetting meer dan 60 jaar...
Louise's Diary

Louise's Diary

Drama Oorlog
Taal: Frans Jaar: 2010 Duur: 1 u 24 min

Een oude man herleest het dagboek van een jonge joodse vrouw, geschreven tijdens de bezetting meer dan 60 jaar geleden... Sarah Roseblum was 25. Ze was jong, mooi en verliefd! Zijn naam was Hans, hij was een SS officier die weigerachtig stond tegenover de Nazi-ideologie. Hij gebruikte zijn uniform en functie om valse papieren te bekomen en zo de joden te helpen...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Louise's Diary aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Vicky
Prachtige film ! De film laat zien hoe moeilijk de oorlog was , meer de gevoelens van de mensen , alsook voor de SS , ook zij waren slechts een taak opgedragen waar Hans zich niet aan hield , zijn liefde voor een Jodin was zo sterk dat het een heerlijke romantieksfeer creëert , begrijpelijk ook dat hij nog andere joden helpt samen met Huguette , een dappere vrouw die wist dat ze zou dood gemarteld worden als ze niet zou verklikken , het stemt tot nadenken in de zin van " wat zou ik doen als ik verplicht ben bij de Nazipartij te gaan en joden aan te geven , te vermoorden ? " , en " wat als ik een jodin was die reeds vele joden hielp , opgepakt werd en zou moeten spreken of doodgemarteld worden ? zou ik spreken of denken aan de toekomst van anderen ? " Een aangrijpend verhaal , dikke negen !

Reviews

Gerard
Altijd mooi maar ook heftig een liefdes verhaal in oorlogstijd. Te beseffen dat de oorlog van toen er nog steeds is in deze huidige wereld. Prachtig verhaal met de boodschap dat liefde overwint en niet wraak en haat. Mooi muziek en goed acteerwerk. Zeker en aanrader als je van oorlogsfilms houdt.
loading