Water Children (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Het wonder van de vruchtbaarheid heeft in tal van culturen geleid tot bijzondere rituelen, om de goden gunstig te...
Water Children

Water Children

Documentaire Arthouse
Taal: Nederlands Jaar: 2011 Duur: 1 u 12 min

Het wonder van de vruchtbaarheid heeft in tal van culturen geleid tot bijzondere rituelen, om de goden gunstig te stemmen, het verdriet te verzachten en hoop te blijven koesteren. Ze geven vorm aan emoties die moeilijk in woorden te vatten zijn. De eigenzinnige Nederlands-Japanse pianiste Tomoko Mukaiyama maakte rond dit thema een enorm kunstwerk. Opgetrokken uit duizenden witte jurkjes creëerde zij een kathedraalachtige ruimte waarin bezoeksters en bezoekers, als in een ritueel, ronddwaalden, verstilden en tot intieme ontboezemingen kwamen. Over kinderen die wel of niet kwamen, over seksualiteit en de gemaakte keuzes. Dit leidde de filmmaakster vervolgens naar boeddhistische rituelen rond vruchtbaarheid, zoals dat van 'waterkinderen': voor te vroeg geborenen, dood geborenen, nooit geborenen. Want waterkinderen, zo zegt een Japanse moeder, zijn óók echte kinderen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Water Children aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading