Twin Sisters (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De Chinese tweelingzusjes Mia en Alexandra worden in 2003 als baby gevonden in een kartonnen doos. Ze komen in een...
Twin Sisters

Twin Sisters

Documentaire Arthouse
Taal: Noors Jaar: 2013 Duur: 59 min

De Chinese tweelingzusjes Mia en Alexandra worden in 2003 als baby gevonden in een kartonnen doos. Ze komen in een kindertehuis en worden ter adoptie aangeboden, waarbij de autoriteiten kennelijk besluiten dat het goed is om ze uit elkaar te halen en het feit dat er sprake is van een tweelingzus te verzwijgen. Twin Sisters vertelt hun verhaal vanuit het perspectief van beide ouderparen; de een uit de grote stad Sacramento in de VS, en de ander uit een piepklein dorpje in het beeldschone Noorwegen. Door een reeks toevalligheden die ze later allemaal als het lot bestempelen, ontmoeten de ouders elkaar tijdens de adoptieprocedure in China en starten ze een onderzoek, waaruit blijkt dat de twee kleine meisjes zusjes zijn. De meisjes groeien op in het besef dat er aan de andere kant van de wereld een tweelingzusje woont, en ook al verschillen hun levens enorm en is er sprake van een taalbarrière, de band tussen hen groeit. Als ze acht jaar oud zijn, komt de Amerikaanse Mia met haar ouders naar Noorwegen. Samen met de ontroerde en verwonderde ouders observeren we de twee meisjes, die niet alleen uiterlijk maar ook in de manier van doen op elkaar lijken en die onmiskenbaar diep verbonden zijn.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Twin Sisters aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Prachtige ontroerende film en nog waargebeurd ook! De twee meisjes gedragen zich volkomen natuurlijk en daardoor krijg je als een beeld van de twee verschillende werelden waarin zij opgroeien. Een aanrader voor liefhebbers van waargebeurde feelgood movies.

Reviews

Gerard
Indrukwekkende docu. Weer eens het bewijs dat opvoeding maar een klein stuk van je persoonlijkheid vormt en de rest aangeboren is. Over toeval hoe het kan lopen in je leven en dat het in dit geval zoveel goeds op levert. Mooi om te zien dat de ouders er alles aan doen om de tweeling ondanks de afstand toch het contact te laten houden. Met daarnaast ook het begin waarin de kinderwens van beide ouders het meest belangrijk was. Mooi dat ook eigen film materiaal gebruikt is.
loading