Violette (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Frankrijk, WOII. Violette verblijft op het Franse platteland met de schrijver Maurice Sachs. Ze voorzien in hun...
Violette

Violette

Drama
Taal: Frans Jaar: 2013 Duur: 2 u 13 min

Frankrijk, WOII. Violette verblijft op het Franse platteland met de schrijver Maurice Sachs. Ze voorzien in hun levensonderhoud door handel op de zwarte markt. Maurice spoort haar aan de pen op te pakken en te schrijven. Al was het maar om de 'spoken' uit haar jeugd te bedwingen. Violette leed aan een negatief zelfbeeld. Ze werd in 1907 als bastaard geboren uit een kortstondige relatie tussen haar moeder, die dienstmaagd was, en een van de mannen uit het gezin waar ze voor werkte. Violette werd niet door haar vader erkend. Met haar moeder had ze haar hele leven een haat/liefdeverhouding. In haar jeugd, op kostschool, worstelde ze met haar biseksuele gevoelens. Na terugkeer in Parijs, ontdekt Violette per toeval een roman van Simone de Beauvoir en is zwaar onder de indruk. Ze spreekt haar aan in een café en vraagt De Beauvoir of ze haar manuscript wil lezen. Deze neemt haar onder haar hoede en een langdurige vriendschap is geboren. Evenals een vruchtbare samenwerking die leidde tot het schrijven van oprechte en ontroerende boeken. Haar liefde voor De Beauvoir was de stuwende kracht in haar leven en haar gevoelens voor haar mentor waren zowel van intellectuele als seksuele aard.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Violette aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading