Missing Picture (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Rithy Panh herdenkt in The Missing Picture zijn kindertijd in Cambodja. Als 13-jarige moest hij met zijn familie...
Missing Picture

Missing Picture

Drama Documentaire
Taal: Frans Jaar: 2013 Duur: 1 u 32 min

Rithy Panh herdenkt in The Missing Picture zijn kindertijd in Cambodja. Als 13-jarige moest hij met zijn familie slavenarbeid verrichten voor de mannen van Pol Pot. Hij overleefde het als enige van het gezin. Op 17 april 1975 bezetten de communistische troepen van de Rode Khmer de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh. Ze installeerden een dictatuur van angst en meedogenloze onderdrukking. Scholen, banken, horeca- gelegenheden werden gesloten. Burgers werden hun huizen uitgejaagd en ondergebracht in werkkampen, individuen werden letterlijk nummers, martelingen en executies waren de gangbare strafmaat voor iedereen die tegen het partijbeleid inging. Geen gereconstrueerde interviews met daders en slachtoffers, zoals in Panh's eerdere films 'S21: The Khmer Rouge Killing Machine' en 'Duch, Master of the Forges of Hell', waarmee hij zich ontpopte als 's werelds allereerste filmische chroniqueur van de gruweldaden onder Pol Pot.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Missing Picture aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading