Kill Your Darlings (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Een portret over de beginjaren van de Beat Generation, waarin de jonge Allen Ginsberg, Jac Kerouac en William...
Kill Your Darlings

Kill Your Darlings

Romantiek Drama
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 39 min

Een portret over de beginjaren van de Beat Generation, waarin de jonge Allen Ginsberg, Jac Kerouac en William Burroughs in 1944 aan de Columbia Universiteit verwikkeld raken bij de beruchte moord op Burroughs jeugdvriend David Kammerer. In zijn levendige en gepassioneerde debuutfilm vertelt John Krokidas het verhaal van hoe deze drie jonge mannen, die 'coolness' letterlijk hebben uitgevonden, bij elkaar kwamen, en van de brute moord die hun jonge broederschap gevormd heeft. Een coming-of-age verhal zowel over Ginsberg persoonlijk, wanhopig op zoek naar de liefde en naar iemand om hem te bevrijden, alsook generationeel over de geboorte van de Beat Generation, zoals we dat nog niet eerder hebben gezien. Het waargebeurde verhaal van de emotionele smeltkroes die een trio van literaire genieën heeft gevormd.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Kill Your Darlings aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Alexander
"Kill Your Darlings" is een Amerikaanse biografische film geregisseerd door John Krokidas. Deze prent gaat over de homoseksuele band tussen de jonge Allen Ginsberg en zijn medestudent Lucien Carr, over hun vriendschap met William S. Burroughs en Jack Kerouac en over de moord op David Kammerer. De film is sfeervol. Het scenario is vrij sterk. En er wordt goed geacteerd. Zowel Daniel Radcliffe als Dane DeHaan zijn aardig op dreef. ik heb van deze film genoten, alhoewel ik er aanvankelijk niet veel van verwachtte.
loading