The Book Thief (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De verfilming van de bestseller The Book Thief vertelt het ontroerende verhaal van het bijzondere meisje Liesel....
The Book Thief

The Book Thief

Drama Oorlog
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 2 u 6 min

De verfilming van de bestseller The Book Thief vertelt het ontroerende verhaal van het bijzondere meisje Liesel. Wanneer haar moeder tijdens de Tweede Wereldoorlog niet meer voor haar kan zorgen, wordt Liesel geadopteerd door een Duits echtpaar. Liesel kan aanvankelijk niet lezen, maar haar adoptievader geeft haar les en ze ontwikkelt een passie voor boeken. Ze vindt een vriend in de Joodse Max, die onderduikt in het huis van haar adoptieouders. Terwijl de situatie om hen heen met de dag slechter wordt, bieden woorden en fantasie een uitweg om te ontsnappen aan de werkelijkheid.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Book Thief aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Joyce
Een mooi verhaal dat zich afspeelt rondom de tweede wereldoorlog. Ik was bang dat het weer zo'n melodramatisch verhaal was, maar dat valt reuze mee, het is vanuit de ogen van een kind beschreven en ervaren en dat is wat erg mooi is aan deze film. Veel actie komt er niet echt in voor, hierin had ik meer verwacht, maar het verhaal vraagt niet echt om meer, het komt op deze manier goed naar voren.

Reviews

Monique
Wat een prachtige film. Het verhaal gaat over een meisje dat in de oorlog bij een pleeggezin moet wonen. Het meisje kan niet lezen, haar stiefvader leert haar lezen. Er komt ook een onderduiker in gezin, waar het meisje een goede band mee krijgt. Heel mooi gefilmd, je leeft helemaal mee.
Een dikke 8.
Alexander
"The Book Thief" is een Amerikaans-Duitse coproductie geregisseerd door de Britse filmmaker Brian Percival en gebaseerd op een boek van de Australische schrijver Markus Zusak. Niettegenstaande het vreselijke oorlogsverhaal dat wordt verteld, heeft deze prent iets sprookjesachtig. Alles wordt zeer verzorgd en bijzonder sfeervol in beeld gebracht. Het camerawerk is mooi. Er wordt voortreffelijk geacteerd. Het enige spijtige aan deze productie is dat er Engels wordt gesproken. in het Duits was deze film nog veel sfeervoller geweest. Toch een aanrader...
Stefan
In een woord: geweldig.
Goede verhaallijn. Goed acteerwerk. Verrassend einde en realistisch verfilmd. Moest aan het einde zelfs even slikken...
Een absolute aanrader voor wie van dit genre houdt. Heb mij geen moment verveeld. Ik geef een 8!
Maarten
Ontroerende film met een sterk acterende cast.
loading