Der Turm (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. DEEL 1 en 2. Gebaseerd op de gelijknamige bekroonde roman van Uwe Tellkamp. 1982, de familie Hoffmann woont in een...
Der Turm

Der Turm

Drama Oorlog
Taal: Duits Jaar: 2012 Duur: 2 u 54 min

DEEL 1 en 2. Gebaseerd op de gelijknamige bekroonde roman van Uwe Tellkamp. 1982, de familie Hoffmann woont in een villawijk van Dresden. Vader Richard Hoffman, een succesvol chirurg, hoopt te worden benoemd als afdelingshoofd in het ziekenhuis. Maar een jarenlange affaire met zijn secretaresse Josta Fischer, met wie hij een dochter heeft, zorgt voor problemen. Zijn jeugdzonde zorgt ervoor dat de Stasi materiaal heeft om hem onder druk te zetten. Richard's vrouw, Anne, en zijn zoon Christian hebben geen flauw vermoeden van Richard's dubbelleven. Christian moet in de voetsporen van zijn vader treden en om dit doel te bereiken wordt hij flink onder druk gezet door zijn familie, wat de onderlinge verhoudingen tussen de familieleden op scherp zet.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Der Turm aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Alexander
Der Turm is een Duits drama dat werd geregisseerd door de Duitse filmmaker Christian Schwochow. Het verhaal van deze drie uur durende televisiefilm speelt zich af in het voormalige Oost-Duitsland. Er wordt een vrij goed beeld geschetst van hoe het er daar onder het communistische regime aan toe ging. De film deed mij qua thematiek en qua sfeer een beetje denken aan de prent Der Rote Kakadu (2006) van Dominik Graf. Er wordt overtuigend geacteerd. Vooral de jonge Berlijnse acteur Sebastian Urzendowsky vind ik goed. Beslist leuk om eens te zien.
loading