Finding Vivian Maier (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Soms zijn ze er nog: ontdekkingen op rommelmarkten of veilingen die de wereld versteld doen staan. John...
Finding Vivian Maier

Finding Vivian Maier

Documentaire
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 21 min

Soms zijn ze er nog: ontdekkingen op rommelmarkten of veilingen die de wereld versteld doen staan. John Maloof uit Chicago kocht een doos vol negatieven op een veiling in 2007. Het spul werd verkocht wegens onbetaalde rekeningen. Hij stond versteld van de inhoud en ging op zoek naar meer van dezelfde bron. Inmiddels heeft hij dozen vol met zo'n honderdduizend foto's. De maker: wijlen Vivian Maier, een anonieme oppas. Ze werd geboren in 1926 en woonde in bij haar werkgevers. Op haar vrije dagen liep ze eindeloos met haar camera door de straten. Toen Maloof in 2009 contact met haar zocht bleek ze net te zijn overleden.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Finding Vivian Maier aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Jan
Een prachtige documentaire over Vivian Maier Streetfotographer. Als persoon Vivian Maier zijn de meningen en de ervaring verdeeld en bleef ik ook met veel vraagtekens zitten. Maar als straatfotografe hoort ze bij de top met oa Robert Frank en Gary Winogrand.
Een paar weken geleden kocht ik nog een prachtig boek met haar werk en nu een top-documentaire.
John Maloof ga door en ik hoop dat er nog een hoop prachtige foto's van de onontwikkelde rolletjes komen.
loading