Dallas Buyers Club (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal rond Ron Woodroof, een drugsgebruiker, vrouwenversierder en...
Dallas Buyers Club

Dallas Buyers Club

Drama
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 52 min

Losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal rond Ron Woodroof, een drugsgebruiker, vrouwenversierder en homofoob die in 1986 de diagnose hiv en aids gesteld kreeg en nog slechts dertig dagen te leven zou hebben. Hij begon het medicijn Retrovir AZT in te nemen, de enige legale drug die op dat moment in Amerika verkrijgbaar was, maar dit bracht hem oog in oog met de dood. Om te overleven smokkelde hij allerlei alternatieve medicijnen vanuit de hele wereld de Verenigde Staten in. Lotgenoten kwamen ook bij hem terecht, en samen met zijn dokter Eve Saks en een andere patiënt genaamd Rayon vormde hij onbedoeld de 'Dallas Buyers Club': zij waren de eersten die betalende patiënten voorzagen van deze in Amerika illegale medicatie. De FDA (Food and Drugs Administration) en de grote farmaceuten gingen al snel de strijd met hen aan.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Dallas Buyers Club aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
An
Mooie sobere film die duidelijk weergeeft hoe groot de macht van de farmacie al een lange tijd speelt. Prachtige rol van Matthew McConaughey die zich letterlijk en figuurlijk heeft ingeleefd. Ook een verrassende prestatie van Jared Leto. Geen gezellige zaterdagavondfilm maar zeker de moeite waard. Al is het maar om in te zien dat het bij de farmaceutische industrie te vaak draait om macht en geld.

Reviews

Anoniem
Beter verwacht
Alexander
"Dallas Buyers Club" is een aangrijpende film van de Canadese regisseur Jean-Marc Vallée, bekend van onder andere "C.R.A.Z.Y." en "The Young Victoria". Het waargebeurde verhaal is verbazingwekkend en hetzelfde kan op zijn minst gezegd worden van de vertolking door hoofdrolspeler Matthew McConaughey. Hij levert weer een schitterende prestatie ! Hij zet een fantastische 'Ron Woodroof' neer. Ook Jared Leto valt positief op in zijn rol van travestiet 'Rayon'. Geen film waar je vrolijk van wordt, maar wel eentje die je gezien moet hebben...
loading