The Fifth Estate (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In 'The Fifth Estate' volgen we Daniel Domscheit-Berg, een vroege aanhanger en collega van Julian...
The Fifth Estate

The Fifth Estate

Drama
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 2 u 3 min

In 'The Fifth Estate' volgen we Daniel Domscheit-Berg, een vroege aanhanger en collega van Julian Assange. De film bekijkt de eerste jaren van de website WikiLeaks, die leidden tot het publiceren van een aantal controversiële informatielekken. Het plotse succes van de website bracht zijn makers onmiddellijke bekendheid en transformeerde de informatiestroom van media.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Fifth Estate aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Maarten
Ja en een Chinees speelt een Deen, een Ier speelt een Masai krijger en zo ken ik er nog wel een paar.

Reviews

Anoniem
Benieuwd naar de verfilming van dit verhaal.

Op zich een aardige film met hier en daar wat spanning, maar wanneer je het verhaal redelijk en uitgebreid op internet gevolgd hebt, is dit ronduit een slap aftreksel.

Dus, ken je het verhaal niet, gewoon op een regenachtige dag eens kijken. Ken je het verhaal wel, deze overslaan.
Anoniem
Toegankelijke film. Als je nog niet veel over dit onderwerp weet kan ik me wel voorstellen dat het moeilijk is te bepalen wat wel of niet waar is. Het is wel meer een speelfilm/drama dan documentaire/documentatie. Voor entertainment dus sowieso wel toegankelijk. En dit onderwerp is op deze manier zelfs wel weer een manier meer mensen voor dit onderwerp te triggeren. Hoewel ik het leuk vind acteurs uit verschillende landen te zien samenwerken in de film, is het wel de vraag of iedereen het juiste land vertolkt.
Stefan
Goeie film. Geeft je een blik in de achtergrond van Wikileaks (voor wat ervan waar is). Interessant om te zien hoe J.A. ooit met het idee gestart is en het heel klein heeft opgezet, maar met zulke enorme grote gevolgen. De film geeft aan dat J.A. eigenlijk de wereld heeft veranderd en daarvoor de tol heeft betaald. Ik geef de film een 7, omdat ie nooit echt spannend wordt maar wel blijft boeien.
Anoniem
Ik vond dit een ontzettend saaie film. Totaal geen spanning, niets. Wat wel leuk is, is dat de film echt op locatie is gefilmd, zoals bij het MAS in Antwerpen. Een groot minpunt is dat er acteurs worden gebruikt die een bepaald dialect zouden moeten hebben, maar niet uit dat land komen. Zo speelt Carice iemand die uit Ijsland komt, en een Brit speelt een Nederlander..
Anoniem
Ijzersterke film over de info maffia die als doel heeft alles maar op straat te gooien zodat er geen staatsgeheimen meer bestaan. Dubieus, questionabel maar o zo verteerbaar.
loading