La Grande Bellezza (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Onverschillig en verleidelijk biedt Rome zichzelf aan aan de verbaasde ogen van de toeristen: het is zomer en...
La Grande Bellezza

La Grande Bellezza

Komedie Drama
Taal: Italiaans Jaar: 2013 Duur: 2 u 15 min

Onverschillig en verleidelijk biedt Rome zichzelf aan aan de verbaasde ogen van de toeristen: het is zomer en de stad straalt met een schoonheid die ongrijpbaar en onherroepelijk is. Jep Gambardella (Servillo) is 65 en hij straalt een charme uit die de tijd niet verwoest heeft. Hij is een succesvolle journalist die heen en weer fladdert tussen cultuur en het goede leven in Rome. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde verloren jeugd.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om La Grande Bellezza aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Waanzinnige andere kijk op het oude Rome en de Italiaanse cultuur. Bij vlagen zijn de dialogen en monologen zo helder en scherp dat je er bijna ongemakkelijk van wordt. Een must see voor de liefhebber van het Italiaanse / Europese genre, een aanrader voor iedere filmliefhebber.

Reviews

Esther
In eerste instantie doen de scènes heerlijk Fellini-achtig aan maar gaandeweg sijpelt de melancholie steeds meer door , de leegheid van het bestaan van de zich vervelende jetset/vips van Rome. De film had wat korter gekund maar ik heb genoten van het heel goede acteerspel, de gekte van Rome. Ik was hier en daar ook geroerd door de eenzaamheid van de personages, hun krampachtige pogingen die te vergeten en onkunde zin te geven aan hun bestaan.
Anoniem
Een mooie film. Stilistisch mooi, zoals Italiaanse kleding veel verfijnder is dan Nederlandse kledij. Het verhaal zelf is als gegeven wel interessant, maar in de uitwerking vind ik dat de film te veel blijft hangen in het stilistische. Dat mag wel, maar kan me niet (blijven) boeien, ik kan het verhaal bovendien absoluut niet volgen, de film is voor mij meer een aaneenschakeling van stilistische scènes, waarbij allerlei thema's de revue passeren, maar misschien zie ik er meer in dan de bedoeling is. Thema's als verfijnd en subtiel tegenover hard en grof, decadentie versus nuchterheid, eenvoud, aards, hoop versus wanhoop, society versus het plebs, en de dunne scheidslijn tussen al deze aspecten, maar zonder al deze aspecten afzonderlijk te hoeven tonen, en dat is wel knap. Er wordt in mijn ogen wel duidelijk de voorkeur wordt gegeven aan de verfijnde Italiaanse cultuur.
Anoniem
Langdradig, geen verhaal en slecht gespeeld
Anoniem
Een hele rare film, maar zeker de moeite waard om gezien te hebben. Scènes zoals een non van 104 die een trap beklimt, mensen die naar een plastisch chirurg gaan voor botox-behandelingen. Prachtige beelden, op soms onverwachte locaties (Costa Concordia), maar heel mooi gefilmd! Goed en realistisch geacteerd door alle acteurs.
loading