Het Diner (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Twee echtparen gaan een avond uit eten. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over...
Het Diner

Het Diner

Thriller Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2013 Duur: 1 u 25 min

Twee echtparen gaan een avond uit eten. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog in Syrië, vakantieplannen, et cetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen. De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Het Diner aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Anoniem
Ik vind het een mooie film. De personages zijn duidelijk en het werkt verschillende reacties bij mijzelf op. Hoewel de kern van het verhaal nog wat breder had mogen zijn is het een film wat je zeker hebt moeten zien. Jammer van het einde, want die heeft de film niet.

Reviews

Anoniem
Na enthousiaste verhalen over het boek (dat ik zelf niet heb gelezen) heb ik besloten deze film te gaan kijken. Ik had er veel van verwacht, maar meer dan 2 sterren kan ik hem niet geven. De film is langdradig en echt heel spannend wordt het niet (terwijl hij in de categorie Thrillers staat). Wel een ster voor de acteurs.
Bart
Mooie en boeiende film, enkel zeer jammer dat je niet weet hoe de film afloopt. En dat maakt de volledige film kijken niet waardig
Anoniem
Beetje een vreemde film! Trailer is leuker dan de film zelf!
Anoniem
Slechte film.Dat ligt niet aan de acteurs, de opnames of techniek maar gewoon slecht geregisseerd.
Anoniem
Het boek is beter dan de film. Maar het verhaal is zeker wel goed en het acteerwerk ook. Het is zeker geen standaardfilm en dat is weer eens leuk. Het einde daarentegen was nogal abrupt. Desalniettemin hebben wij met plezier naar deze film gekeken.
Anoniem
Ik had het boek al gelezen en had daarom iets meer verwacht van deze film. Er wordt wel goed geacteerd en filmwerk is prima maar de echte spanning of een pakkende verhaallijn ontbreekt. Wel veel vermakelijke dialoog. Einde van de film is volgens mij anders dan in het boek? Redelijke film die niet door het grote publiek zal worden gewaardeerd maar wel door een select "filmhuis-achtiger" publiek. Een 6,5.
Maarten
Ranzige film. Die scène in het restaurant alleen al, tenenkrommend, omdat je op elk moment verwacht dat ze oesters met tomatenketchup gaan bestellen. Of een patatje speciaal met een goed glas wijn.

Daan Schuurmans is weer eens abominabel slecht en Thekla Reuten probeert te redden wat er te redden valt maar er zit totaal geen verhaal in.

Slaapverwekkende film, niet voor herhaling vatbaar.
loading