Captain Phillips (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Het Amerikaanse vrachtschip MV Maersk Alabama werd in 2009 vlak voor de Somalische kust overvallen door een...
Captain Phillips

Captain Phillips

Thriller Drama
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 2 u 9 min

Het Amerikaanse vrachtschip MV Maersk Alabama werd in 2009 vlak voor de Somalische kust overvallen door een kleine boot met piraten die uit het niets opdook. De bemanning kon de aanval niet afweren, maar de kapitein zette alles op alles om zijn bemanningsleden te beschermen. De focus van de film ligt op het samenspel tussen Captain Phillips en Muse, de piraat die de rol van kapitein overneemt wanneer hij het schip kaapt. Wanneer de situatie steeds verder uit de hand loopt en het schip steeds dichter bij de kust komt, zien de mannen in dat deze krachtmeting voor beide partijen grote gevolgen zal hebben.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Captain Phillips aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Stefan
Wow, wat een geweldige film was dit zeg. Pffff... echt zo'n film waarbij je vanaf het begin op het puntje van je stoel zit en tot het einde toe geboeid blijft kijken. Wat een acteerwerk, wat een spanning en geweldig hoe deze film is geregisseerd; zo realistisch! Echt een aanrader! Als je van spanning houdt, moet je deze film hebben. Een dikke (welverdiende) 10!

Reviews

Anoniem
Spannende film. Het is een unieke onderwerp. Er zit actie, drama en af en toe komedie in. We hebben er van begin tot eind van genoten. Je kan er met je hele familie naar kijken. Het is een verhaal dat je niet snel hoort, maar je beleefd zo de wereld van een kapitein. Wie staat daar stil bij.
mario
Tom Hanks en piraten, klinkt als een succesformule. Helaas, het ijzersterke acteerwerk van Tom Hanks, en de ongelofelijke casting voor de Somaliërs kunnen de film niet redden voor me. Het is een standaard gijzelingsfilm geworden waarin politiek op de achtergrond een vies spelletje is. Desalniettemin is het ook geen flop, en was de tijd welbesteed.
Anoniem
Hier moet je voor gaan zitten met de goede bui.

Wanneer je dat doet is het van begin tot eind een kei van een film, ondanks het stukje US propaganda op het einde.

Natuurlijk word de film mede gedragen door het knappe acteerwerk van Tom Hanks, als altijd een toprol neergezet. Ook de vertolking van de Somalische piraten was prima.

Een goede spannende film, zeker de moeite van het kijken waard!
Anoniem
Goede film, spannend tot aan einde, des te meer het op waarheid is gebaseerd.
Anoniem
Goede film. Ook goed acteerwerk van de piraten. De film laat wat vragen over. De grens tussen heldendom en wanhoop is erg klein.
Anoniem
Sterke thriller, boeiend verhaal. Het was een topfilm met veel spanning. Dit komt met name doordat het een heel realistisch verhaal is. De film heeft ons van begin tot eind geboeid.
Peggy
Spannend van begin tot het eind. Tom Hanks is op dreef als kapitein van een mammoet-tanker die wordt gekaapt door Somalische piraten. De piraten spelen ook heel goed, de spanning is te snijden. Waar gebeurd en ook heel recent. Mooi ook om te zien hoe de overmacht van de Amerikaanse marine en SEAL toch nog lange tijd machteloos zijn. Zeker de moeite waard om te huren.
Anoniem
Zeer spannende en indrukwekkende film.
Een waargebeurd verhaal waarin je volledig wordt meegenomen
Anoniem
Deze was echt super, aanrader!!
Anoniem
Ben normaal niet zo van de spannende actiefilms, maar deze was wel erg goed. Heel goed geacteerd door Tom Hanks, en een heel indrukwekkend en waargebeurd verhaal. Muziek was af en toe een beetje overdreven, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de rest.
jessica
Fantastische thriller! Je wordt helemaal in het verhaal getrokken. Van het begin tot het einde erg spannend. Het gaat over Somalische piraten die het schip proberen over te nemen van de kapitein Richard Phillips. Tom Hanks is echt een top acteur en past goed in deze film. Het einde is ontroerend. Ik geef deze film een 8. Aanrader!
Anoniem
Zeer spannende en indrukwekkende film en ook nog gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Vooral het begin en eind zijn erg spannend, je zit op het puntje van je stoel. Het middenstuk is een beetje langdradig, maar dat maakt deze film niet minder sterk. De acteurs zijn goed gecast, vooral de piraten. Dat maakt het verhaal nog geloofwaardiger. Tom Hanks speelt als vanouds.
Nicole
Tom Hanks overtreft zichzelf in deze film, wat een goede acteerprestatie zet hij neer. Ben het ook zeker eens met de onderstaande reviews, het is een waanzinnige goede film. ik werd zo meegenomen in de film dat de minuten omvlogen. Van begin tot het einde zit je in spanning, echt wat een topfilm! Waar ik vooral kippenvel bij krijg is de gedachte dat deze film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Nog maar zo'n 6 jaar geleden gebeurt en ook met de gedachte dat dit op de dag van vandaag nog steeds gebeurt! Als je ziet hoe de Somaliërs leven en wat ze moeten doen om zelf te overleven is toch wel triest, ook al ben ik het er niet mee eens hoe ze te werk gaan. Ook de acteurs die de Somaliërs als personage moeten neerzetten doen dit voortreffelijk. Al met al een erg goede film die zeker gezien moet worden!
Anoniem
Wat een topfilm, super mooi, geweldige cast, levensecht, zelfs de Somaliërs waren echt. Een hele goeie weergave van de werkelijkheid. Triest om te ontdekken hoe het die piraten zelf vergaat, ze zijn speelballen in de handen van georganiseerde clans. Miljoenen eisen en zelf er niets van terugzien. De kleine man is de dupe van de grote bazen. Een echte aanrader voor als je meer wilt weten hoe ze de zaken aanpakken.
Anoniem
Tom Hanks is erg goed in deze film, en de film is spannend ook al weet je de afloop. Echt een die je gezien moet hebben
Anoniem
Heel erg indrukwekkende film, van begin tot einde spannend, ontroerend en onthutsend! Vreselijk om te bedenken dat dit op een ware gebeurtenis is gebaseerd en er vandaag de dag nog steeds kapingen plaatsvinden... vreemde wereld waarin we leven. 5 sterren voor Tom Hanks, die man weet toch iedere keer zonder uitzondering een overtuigend karakter neer te zetten, ik heb nog nooit gehad dat ik bij het zien van Tom aan een andere film en/of karakter wat hij heeft gedaan, moest denken - dan doe je toch iets goed.
Anoniem
Ik vond het een prachtige, spannende film.
Tom Hanks is bijna in alle films briljant, en dan ook nog een waar gebeurd verhaal, dat is helemaal top.
Een aanrader.
Alexander
Deze degelijke Amerikaanse thriller geregisseerd door Paul Greengrass weet meteen je aandacht te trekken en vervolgens laat hij je niet meer los. Het meeslepende verhaal wordt prachtig en realistisch in beeld gebracht, is bij momenten bijzonder spannend en stemt tot nadenken. Het scenario is voortreffelijk. Er wordt uitstekend geacteerd. Tom Hanks is goed op dreef, maar vooral de Somalische acteur Barkhad Abdi is onvergetelijk. Een aanrader van formaat! Deze prent werd overladen met prijzen en nominaties...
Anoniem
Erg mooi verhaal. De film is goed in elkaar gezet. Acteerwerk was ook uitstekend. We hebben de hele film met spanning bekeken. Kortom een echte aanrader!!
Anoniem
Captain Phillips is een bijzonder vakkundig geproduceerde film. De setting midden op zee is bijzonder, maar dit is zeer sfeervol in beeld gebracht. Het is ook goed dat de Somalische kant in beeld is gebracht, zonder dat hun daden worden vergoelijkt. Hanks speelt als altijd weergaloos. Bijzonderder was de Somalische cast, die echt zeer goed is. Kortom, een must see!
Anoniem
Spannend !! Van begin tot einde helemaal in het verhaal.
Heel sterk gespeeld door Tom Hanks.
Aanrader!!
Anoniem
Ontzettende spannende film, terwijl je toch al wel aardig weet waar die overgaat. Toch blijft het je verassen wat er wanneer gebeurt. Het acteerwerk is klasse!
Tom Hanks blijft je boeien tot het eind. Dit is zeker geen standaard film en doordat je weet dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal leefde ik nog extra mee.
Geen minuut verveeld bij deze film!
Anoniem
Goede film! Aan het einde wat Amerikaans. Zij, 'de Yankees', regelen alles wel even. Dat zal in de praktijk anders liggen. Realistisch onderwerp, film begint vlot en blijft boeien. De zoektocht aan boord vond ik niet echt logisch? Somaliërs spelen goed en Hanks is top! Film had ook 'onder' de 2 uur gepast.
Al met al een aanwinst voor meJane.com. Ga zo door met deze betere films. Het aanbod blijft mijn inziens hierin wat mager.
Vier sterren een dikke 8. Wat volgt er nu voor aanbod?
Anoniem
Klinkt als een cliché, maar het is echt een aanrader. Ik was van plan tussendoor te werken maar heb aan 1 stuk door adembenemend zitten kijken... Van begin tot eind spannend..Tom Hanks speelt zoals altijd subliem maar ook de andere acteurs doen hier niet voor ander. Een leuke avond gehad dankzij Captain Philips.
Anoniem
Tom Hanks zet met zijn rol als kapitein Richard Phillips een Oscarwaardige prestatie neer. Er is alles aan gedaan om de filmervaring zo realistisch mogelijk te maken, wat erg goed is gelukt. Een zeldzaamheid in Hollywood is de scène waarin Phillips als gevolg van alle traumatische gebeurtenissen volkomen instort. Dat je dan bijna zelf voelt wat hij doormaakt, bewijst dat Captain Phillips vooral om de ervaring draait. Regisseur Paul Greengrass heeft met Captain Phillips een meeslepende en zeer spannende en alles behalve platte thriller in handen, die zeemijlen voor is op het gemiddelde waargebeurde drama die tijdens de gehele 134 minuten geen ogenblik verveelt.
Jolien
Superspannende film. We hebben van het begin tot het einde van de film op het puntje van onze stoel (lees: puntje van de bank) gezeten. Mooie beelden van bovenaf gemaakt, van de zee, de boot en de haven etc. Het is een goed verhaal. En echt een aanrader voor iedereen die van een spannende film houdt!
Anoniem
Topfilm. Een schitterende Tom Hanks. Tot op het laatst op het puntje van mijn stoel gezeten. Ongelooflijk spannend en indrukwekkend.
Anoniem
Wat een spannende film. We hebben van het begin tot het eind gespannen gekeken. De film neemt je mee op het schip waar het allemaal gebeurt. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, daardoor leef je helemaal mee. Het eind van de film is mooi gedaan, je voelt de emotie van deze man. Knap gedaan, prachtige rol van Tom Hanks.
Anoniem
Superspannende film, gebaseerd op ware feiten over de kaping van een Amerikaans vrachtschip in 2009, varend in internationale wateren, door zwaar bewapende Somalische piraten. De hele kaping en de gevolgen hiervan zijn zeer realistisch in beeld gebracht en zijn zo spannend dat je vergeet dat je eigenlijk naar een speelfilm zit te kijken. Ik vond alle acteurs, dus ook de Somaliërs zeer overtuigend hun rollen spelen. En ja, Tom Hanks is weer volkomen overtuigend in zijn rol als kapitein die koste wat kost, zijn hoofd probeert koel te houden in deze zeer bedreigende situatie. De film duurt ruim 2 uur, maar daar verveel je je geen minuut. Zeer aanbevolen, ook voor jongeren vanaf 12 jaar. Ik geef 5 sterren.
loading